Slutet för Bid1234

2009-11-11 09:08  

Öresuktionen Bid1234 går i graven.

Dagens Media kunde i september avslöja härvan kring öresauktionssajten Bid1234.

Via reklambyrån Nordgry, en pappersprodukt skapat ur ett vilande bolag, kunde grupperingen bakom blåsningen boka annonsutrymme för mångmiljonbelopp utan att betala.

Bland annat står en 39-årig, kriminellt belastad man, bakom upplägget.

Dessutom försökte männen på en investerarträff på ett hotell i centrala Stockholm få investerare att skjuta in nya miljoner i projektet.

Men efter att Dagens Media avslöjat härvan stoppades Bid1234/Nordgrys möjligheter att få in ytterligare pengar.

Texten ”Siten Bid1234 är stängd på grund av att Bid1234 gått i konkurs”, är det enda som i dag möter besökaren på öresauktionens hemsida.

– Vi fick tyvärr inte in något riskkapital, säger bid1234.ses vd Steffan Palm till Realtid.se.

Steffan Palm har tidigare sagt att han sålde en del av Bid1234 och blev lovad en marknadsföringskampanj i utbyte. Han menar att även han har blivit lurad och frånsäger sig ansvar för det inträffade.

– Jag, som företrädare för Bid, gjorde en överenskommelse med investerare som i sin tur anlitade Nordgry.

Varken Nordgys eller Bid1234:s fordringsägare kommer att få sina pengar.

– Tyvärr är det så att ingen kan få sina pengar, för vi är i konkurs och Nordgry är begärd i konkurs, säger Steffan Palm till Realtid.se.

Bland de värst drabbade medierna finns Aftonbladet och Clear Channel, som båda sålde annonsutrymme värt närmare en miljon kronor till Nordgry.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt