söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

SLL:s megaupphandling är klar

Publicerad: 4 september 2012, 08:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Dagensmedia.se kan i dag presentera vinnarna i Stockholms landstings upphandling av strategiska kommunikationstjänster.

Ämnen i artikeln:

JKL

DT

Dante Thomsen


Upphandlingen av strategiska kommunikationstjänster har pågått sedan 2010 och är en del av en större kommunikationsupphandling.

Delen som rörde strategiska kommunikationstjänster avbröts dock under förra året då kravspecen behövde justeras. Men i februari i år återupptogs den och nu är den alltså klar.

– Jag är jätteglad över att vi har kunnat fatta det här beslutet och att vi har fått de här nya byråerna på plats. Tillsammans ska vi bygga den nya kommunikation som ska hjälpa Stockholmarna hitta rätt i den satsning vi nu gör på en framtida hälso- och sjukvård. För oss är det här en satsning som är väldigt baserad på vad vi vill göra för invånarna, säger Katarina Winell, kommunikationschef Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, till dagensmedia.se.

Upphandlingen kring de strategiska kommunikationstjänsterna är indelad i tre områden där ramavtal slutits med tre byråer i varje område. På första plats i rangordningen kommer Quattroporte, JKL och Veritas och det är alltså de byråerna som ska anlitas i första hand.

Det totala värdet på uppdraget är 10 miljoner kronor per år.

– Vi jobbat utifrån ett antal kvalitetskriterier och de har också utgjort grunden för den bedöming vi har gjort. Vi måste också ha en större volym av byråer att välja på om någon inte har möjlighet att ta ett uppdrag, därför har vi valt tre byråer på varje område.

När drar ni igång arbetet?

– Det gör vi ganska omgående. Det vi framför allt kommer fokusera på är god effekt för pengarna. Det i kombination med att vi ska vara nyskapande.

Avtalen med Stockholms länds landsting sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år. Totalt är uppdragen inom de 30 områden som upphandlats värda 100 miljoner kronor per år.

Här är alla vinnarna:

Strategisk kommunikations- och krisplanering:

1. Quattroporte

2. JKL

3. Gullers Grupp

 

Strategisk intern- och förändringskommunikation:

1. JKL

2. Gullers Grupp

3. Nordisk kommunikation

 

Strategisk mångkulturell kommunikation:

1. Veritas

2. KAPI

3. Friends Agenda

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev