Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

SJ går all in med Way out West

Publicerad: 10 augusti 2011, 07:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

SJ gör i år sin mest massiva sponsoraktivering någonsin i samband med festivalen Way out West, som de är huvudsponsor för.


Ämnen i artikeln:

SJ

Redan innan festivalen startat har SJ anpassat all sin kommunikation efter Way out Wests manér, vilket är första steget mot målet att företaget ska bli en del av själva festivalupplevelsen.

– För varje år som vi har jobbat med SJ:s sponsring har vi tagit det konceptet allt längre. I år förlänger vi deltagarnas festivalupplevelse genom att starta den redan på Centralstationen, säger Niklas Olovzon, medgrundare och kreativ chef på S&B som planerat SJ:s sponsoraktivering. 

Han menar att tågresan till festivalen är en del av upplevelsen eftersom det är på tåget själva uppladdningen börjar. Därför kommer SJ i morgon att låta festivaldeltagarna checka in redan på Centralstation i Stockholm. Genom att hämta ut sina festivalarmband redan innan tågresan slipper festivalbesökarna att köa på plats.

– Sedan fungerar armbanden som ice breakers på tåget, man ser vilka andra som ska ner.

SJ ska också ha aktiviteter inne på festivalområdet, bland annat ett VIP-tält med vattentoaletter och wifi-uppkoppling för dem som rest med, eller köpt sitt biljettpaket via SJ.

– Sedan har vi också byggt en specialläktare mellan de två stora scenerna som är öppen för alla och som vi hoppas blir en naturlig mötesplats.

Way out West har varit slutsålt sedan länge men imorgon har SJ och S&B en överraskning i beredskap.

– Vi kommer att släppa extra biljetter. Ett större antal ska kunna köpas i kassorna på Centralstationen medan ytterligare ett antal ska tävlas ut på plats vid incheckningen.

Arbetsgrupp S&B:

Emma Färm, kundansvarig Niklas Olovzon, creative director Peter Kaller, art director Sofia Bryngelsson, projektledare Christoffer Björndahl, produktionsledare

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

SJ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News