Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Sitrus varslar 20 anställda

Sitrus Agency organiserar om och varslar 20 personer på produktionssidan.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 14 September 2016, 11:58
Uppdaterad: 14 September 2016, 14:10

Ämnen i artikeln:

Content Marketing

Contentbyrån Sitrus bildades förra hösten genom en sammanslagning av byråerna JG Communication och Citat, och har i dag cirka 190 anställda och kontor i åtta städer i Sverige och övriga Norden.

Under onsdagsförmiddagen informerades de anställda på Sverigekontoren att byrån nu ska varsla 20 tjänster.

– Anledningen är att vi ska ställa om vår organisation för att bättre matcha den framtida efterfrågan på marknaden, säger Christian Sahlgren, vd för Sitrus, till Dagens Media.

Det ska man göra genom att slå ihop funktionerna strategi, koncept, data och analys till en gemensam avdelning. Till den nya avdelningen ska man istället rekrytera ett större antal nya personer.

– Målet med detta är att snabbare kunna leverera höjd i våra koncept. Vi ser just nu att efterfrågan i vissa delar av vår affär ökar, medan den minskar på produktionssidan. Det är främst därifrån vi nu varslar personer. Vi behöver få in fler kompetenser inom strategi, koncept och analys, fortsätter Christian Sahlgren.

Fackliga förhandlingar ska nu inledas.

Ämnen i artikeln:

Content Marketing

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.