Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Sex Göteborgsbyråer flyttar ihop

Publicerad: 15 Oktober 2012, 13:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Sex kommunikations- och pr-byråer flyttar ihop under samma tak.


De sex byråerna ingår alla i investmentbolaget More Ventures, som grundades av bland andra Olle Langenius och Örjan Serner 2005.

– Jag och Serner valde att lämna våra uppdrag och göra en riskkapitalresa ihop. Vi har ju en bakgrund inom media och tanken var inte att vi skulle in i det igen, men till slut valde vi att göra vi det på vårt speciella sätt, säger olle Langenius till dagensmedia.se.

Grundtanken i investmentbolaget är att grundarna till de olika bolagen fortsätter att vara med som aktiva delägare.

– Det har fungerat bra. Vi har åtta bolag nu och ska bli fler. Vi tillför inte bara pengar, utan en struktur, ett kontaktnät och erfarenheter, säger Olle Langenius.

En del av denna struktur är alltså att de byråer som är baserade i Göteborg nu har flyttat in under ett tak, tillsammans med More Ventures.

– När vi finns på samma ställe så finns det en möjlighet att utnyttja kompetensen på tvären mellan bolagen och få ut ytterligare lite mer och öka takten på bolagen. I somras hittade vi en bra lokal där bolagen nu sitter tillsammans med oss och vårt moderbolag Layline, säger Olle Langenius.

Byrån har suttit tillsammans sedan sommaren och enligt Olle Langenius märks resultatet redan.

– Bolagen interagerar nu mycket mer sinsemellan och kan till exempel ta med sig ett annat bolag på sina kundbesök. Det har redan kommit in ungefär fem, sex olika projekt sedan vi kom hit och det är jättespännande.

Vad har ni för planer nu?

– Vi söker ett par tre bolag till. Det vore bra att komma upp lite mer i volym, så att vi blir en leverantör som alltid är valbar. På sikt ska vi dubbla omsättningen.

De sex byråerna är pr-byrån Rubrik, reklambyrån Start Communication, produktionsbyrån Revolve Concept Management, säljbolaget More Space, pr-byrån More PR och webbyrån UnderstandIt.

De sex byråerna har sammanlagt 55 medarbetare.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.