Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

SDL vinner designpris

Publicerad: 2 Juli 2012, 07:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:17

Stockholm Design Lab vinner en red dot för förpackningsdesignen av Skarpsill för Ikea.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabBVD

Red Dot Award är ett designpris som varje år delas ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Priserna, red dots, tilldelas arbeten som väljs ut av en jury och som anses ha en hög designkvalitet.

Stockholm Design Lab har nu tagit hem en red dot för sin förpackningsdesign av Ikeas Skarpsill, en design som i förra veckan gav dem ett guldlejon i Cannes.

– Vår intention var att använda oss av den klassiska konservburkens karaktäristiska drag och samtidigt göra en förpackning som kändes både modern och väldigt mycket Ikea. Illustrationen bygger på det grafiska språk vi utvecklat som på ett enkelt och ärligt sätt visar förpackningens innehåll, säger Nina Granath, art director på Stockholm Design Lab i ett pressmeddelande.

Även designbyrån BVD i Stockholm har vunnit en red dot för sitt arbete med Apoteket Hjärtat.

– Utmaningen var att bygga något från grunden, utan historia, för en nyligen avreglerad marknad där en etablerad aktör hade en mycket stark position.'' Den grafiska identiteten hade som ambition att snabbt vinna svenska folkets hjärtan”, säger Rikard Ahlberg, senior designer på BVD i ett pressmeddelande.

Prisutdelningen av Red Dot Award går av stapeln 24 oktober i Berlin. Samtliga vinare kommer också att visas på utställningen ”Design on stage – winners Red Dot Award: Communication Design 2012” 25 till 28 oktober i Alte Münze i Berlin.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabBVD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.