Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Screams vd: "Vi närmar oss 1,3 miljarder”

Tillväxt för mediebyrån Scream.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Publicerad: 26 Augusti 2015, 10:08
Uppdaterad: 20 Maj 2016, 06:49

Ämnen i artikeln:

Scream

Scream är Sveriges största fristående mediebyrå. Byråns kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö omsatte tillsammans 1 142 miljoner kronor under förra året, vilket gör att byrån nu är uppe och nosar på Mediacom och Vizeum.

Hela koncernen, inklusive reklambyrån Morgenland och Scream B2B, ökade förra året omsättningen med 14 procent till 1 168 miljoner kronor. Den totala byråintäkten landade på 98 miljoner kronor.

Scream Stockholm omsatte 780 miljoner kronor förra året – en ökning på närmare 8 procent. Byråintäkten ökade med hela 32 procent till 54 miljoner kronor.

Ännu bättre gick det för kontoret i Göteborg som ökade omsättningen med 61 procent till 251 miljoner kronor. Byråintäkten steg med 39 procent till 18 miljoner kronor.

 – Vi har haft en stark nykundsutveckling i Göteborg. Vi jobbar bland annat med e-handelsföretagen Zalando och E-darling, vilket slog igenom under förra året, säger Daniel Berg, vd på Scream.

I Skåne hade Scream däremot inte en lika gynnsam utveckling då byrån tappade 4,3 procent i omsättning. Trots det ökade byråintäkten med 38 procent till 11 miljoner kronor.

Nyligen vann Scream dagligvarukedjan Coop – en av Sveriges största medieköpare, som förra året investerade drygt 660 miljoner kronor brutto i medier, enligt Sifo reklammätningar.

Daniel Berg räknar med att Scream ökar minst lika mycket i år som förra året.

– Vi kommer att närma oss 1,3 miljarder kronor i omsättning när året är slut. Coop kommer så klart att ha en positiv påverkan på vårt resultat.

Läs mer om 108 reklam-, medie- och pr-byråers intäkter och resultat i nya numret av Dagens Media, #13 som utkommer idag. Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Ämnen i artikeln:

Scream

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.