Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Scream och Red startar nätverk

Publicerad: 25 September 2014, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Vill knyta upp byråer även i Danmark och Finland.


Ämnen i artikeln:

ScreamBizkit

Sveriges största oberoende och lokalt ägda mediebyrå, Scream, tillsammans med den norska oberoende mediebyrån Red startar ett nordiskt nätverk. Parallellet lämnar Red samarbetet med Bizkit och Havas.

Bakgrunden är ett ökat behov av nordiska lösningar.

- Vi vill skapa ett oberoende mediebyrånätverk som tar Norden som utgångspunkt. Där vi kan ge de kunder som vill ha en gemensam nordisk medielösning med spetskompetens på varje marknad och skräddarsydda lösningar. Scream har samarbetat med RED i flera uppdrag under flera år och har visat att de levererar samma höga strategiska och effektiva nivå som vi, säger Daniel Berg, vd för Scream Mediebyrå, i ett pressmeddelande.

Peter Arnesson, grundare av Bizkit, har dock en annan syn på skilsmässan:

– Det är inte så att de lämnar oss – det är tvärtom Bizkit som lämnar Red. Vi hade kommit till vägs ände, och insett att det är svårt att bygga ett nordiskt nätverk med lokala byråer, säger han.

De två byråerna Scream och Red har tillsammans 150 anställda, med kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg och Malmö. Nätverket siktar på att knyta till sig bolag även i Danmark och Finland.

- Det båda byråerna har en stark position på respektive marknad. Vi vill vara ett alternativ för de nordiska kunder som önskar lokala framför gemensamma internationella lösningar, säger Nils Røang vd och grundare av Red-gruppen i pressmeddelandet.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ScreamBizkit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.