Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Schwartz Communications köper brittisk byrå

Publicerad: 19 Augusti 2009, 15:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Schwartz Communications, med Europa-vd:n Kristina Ebenius i spetsen, köper den brittiska pr-byrån Hayhurst Media.


Hayhurst Media, som är inriktad på teknik och hälsa, har drygt 20 kunder inom life science- och hälsosektorn.

Bolaget blir nu en del av Schwartz Communications, som etablerades i Sverige för tre år sedan, med Stockholm som huvudkontor för Europa.

– Jag känner grundarna, Richard och Amanda Hayhurst, sedan tidigare och vet att de är extremt duktiga på det de gör. Jag känner att det här är perfekt för oss, jag är så otroligt glad över att ha med dem i teamet, säger Kristina Ebenius, Europa-vd för Schwartz.

Hur kan era kunder i Sverige gynnas av det här?

– Många av våra kunder behöver ibland pr-tjänster i andra länder. Då kan vi erbjuda dem mycket bättre service i England. Men vi kan också utnyttja Richards och Amandas kunskaper i andra sammanhang. Speciellt Richard är mycket i Skandinavien, där han bland annat jobbar med Innovasjon Norge.

Richard och Amanda Hayhurst, kommer att dela vd-skapet för Schwartz i Storbritannien. De ska rapportera till Kristina Ebenius i Stockholm.

Schwartz Communications har kontor i Boston, London, San Francisco och Stockholm. I Sverige omsatte bolaget 1,2 miljoner dollar under 2008, vilket motsvarar knappt 9 miljoner kronor.

– Vi satsar verkligen på Europa. Vi rekryterar folk till både kontoret i London och i Stockholm, säger Kristina Ebenius.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.