Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Scholz & Friends utökar Friendsbyråerna med Parapix

Publicerad: 10 april 2015, 06:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Scholz & Friends utökar Friendsbyråerna med produktionsbolaget Parapix. Nu hoppas de kunna erbjuda sina kunder bättre reklam på sociala medier.


Magnus Widgren är vd på Schulz & Friends. Till Dagens Media säger han att byrån länge har sett en stark efterfrågan på rörligt material optimerat för sociala medier.

– Där man tidigare la stora budgetar på tunga filmproduktioner så gör man snabbare och mindre produktioner i dag. Det gör att man kan segmentera målgruppen mer sofistikerat, exempelvis genom att göra korta klipp om samma produkt men till olika målgrupper, säger Magnus Widgren till Dagens Media och fortsätter:

– Det har länge stört mig att produktionsbolag behöver så stora budgetar för att kunna arbeta. Den tiden är förbi. Nu kan man göra väldigt bra filmproduktion för en väldigt liten budget.

Parapix grundades 2012 av Joakim Ottander och Viktor Axberg. I dag har bolaget kunder som Nobisgruppen, Pfizer och Universum.

– De är båda kvalitetsmedvetna och snabba och vet hur man kan optimera rörligt material för sociala medier. Vi på Scholz & Friends jobbar mycket med strategier på sociala medier, men nu kan vi också göra ut det rent praktiskt. Parapix är precis det snabbfotade bolag vi har sökt, säger Magnus Widgren och fortsätter:

– För Parapix del är det också intressant att kunna alliera sig med en reklambyrå och få sina rörliga produktioner till en del av reklamprocessen.

I koncernen Friendsbyråerna ingår, bortsett från Schulz & Friends, nu DM/RM-byrån Friends & Tactics, Friends & Insights som sysslar med automatiserad händelsestyrd kommunikation samt nyköpta Parapix.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.