Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

SBAB till Abby Priest

Publicerad: 15 februari 2017, 08:39
Uppdaterad: 15 februari 2017, 08:46

Abby Priests medgrundare Tomas Strand längst ner till vänster. Karin Hellgren, Informationschef på SBAB på bakre raden, nummer tre från vänster. Pr-byrån hälsar på hos nya kunden. Foto: pressbild

Abby Priest vann pitchen: "Vi sökte en byrå som är snabba på bollen och har ett annorlunda tänk."


Ämnen i artikeln:

SBABAbby priest

Efter en pitch i december där åtta byråer deltog, föll SBAB:s val av pr-byrå på Abby Priest.

– Vi jobbar själva mycket med pr i form av undersökningar och analyser, och har sökt en byrå som kan komplettera oss, är snabba på bollen och tänker på ett annorlunda sätt, säger Karin Hellgren som är informationschef på SBAB.

Hon fortsätter:

–Abby Priest är väldigt duktiga på medierelationer, har kreativ höjd och kan med sitt annorlunda tänk komma med vinklar vi aldrig skulle komma på själva.

Pitchen skedde i flera steg, och valet var svårt, berättar Karin Hellgren.

–Det handlar om en viktig partner för oss, och vi ville göra ett gediget arbete.

Att det till slut blev Abby Priest beror enligt informationschefen delvis även på att byrån jobbar väldigt integrerat, precis som SBAB också gör.

– Vi har alltid jobbat integrerat på SBAB och det har varit en oerhört viktig ingrediens även i val av partners. Det får inte finnas någon prestige eller rivalitet, utan samarbetet måste funka bra. Det roliga är att det visat sig att vår reklambyrå Doe Blomberg Gottberg sitter i samma hus som Abby Priest, säger Karin Hellgren.

Tomas Strand, medgrundare av Abby Priest:

– Det är jättekul med ett dynamiskt pr-uppdrag och en kund som jobbar integrerat precis som vi. Det räcker inte att byrån är integrerad utan kunden måste också vara det. Få är det på riktigt. Nu är vår uppgift att förädla, krydda och höja deras pr-arbete.

Abby Priest kommer att ha ett löpande pr-uppdrag, men också stötta i enskilda projekt samt jobba med SBAB:s content-produktion för sociala medier. 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBABAbby priest

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.