Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Sågade sin vd – får sparken

Publicerad: 16 Mars 2012, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Affiliateaktören Zanox We Create Partners har vänt sig till tingsrätten för att kunna ge sin försäljningschef sparken. Det efter att han gått hårt åt vd:n i ett mejl till bolagets koncernchef.


Efter bara ett år får försäljningschefen på Zanox sparken. Anledningen, enligt stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt, är samarbetssvårigheter.

"Försäljningschefen gavs tidigare stor handlingsfrihet men då han inte ägnade sig åt sina underordnade i den omfattning som krävdes och försäljningen inte var tillfredsställande fick han mer detaljerade direktiv från vd. Detta hade han svårt att ta till sig och samarbetet blev allt mer spänt", skriver Zanox ombud i stämningsansökan.

I samband med att relationen började knaka i fogarna kontrade försäljningschefen med att vända sig till Zanox tyska koncernchef.

I ett mejl anklagar han vd:n för att inte tåla kritik, sakna empati och för att tala illa om sina medarbetare bakom deras ryggar.

Men tilltaget slog tillbaka på försäljningschefen – som alltså fick sparken.

"Ditt agerande har lett till att vd inte längre har något förtroende för dig i din roll som företrädare för företagsledningen. Företaget är så litet att omplacering inte kan bli aktuell finns ingen annan lösning än att era vägar skiljs", skriver byråns advokat i ett mejl till försäljningschefen.

Försäljningschefen anser dock att uppsägningen är ogiltig. Därför ska ärendet avgöras i tingsrätten.

Zanox ägs av tyska Axel Springer, som är ett av Europas största förlag.

Dagensmedia.se har sökt försäljningschefen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.