Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Saab: Inte ett enda företag kommer vilja samarbeta med Lowe

Publicerad: 31 mars 2011, 06:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:15

Saab trappar återigen upp ordkriget mot Lowe Brindfors. Men om man är skyldig reklambyrån pengar vill biljätten fortfarande inte kommentera.


Igår, onsdag, gick både Saabs vice vd Victor Muller och marknadschefen Mårten Wahlstedt till hårt angrepp mot Lowe Brindfors, reklambyrån man jobbat med i nästan 20 år. Det var Saab som dumpade Lowe Brindfors, inte tvärtom, var budskapet.

Bjarte Eide, vd på Lowe Brindfors, försvarade sig.

– Vårt beslut att ställa allt arbete för Saab är grundat av ett enda skäl – vi har inte fått betalt sedan december 2010, sa han.

Victor Muller går i dag till nytt hårt angrepp på Lowe Brindfors.

– Vi sparkade ut dem och ville ha en pitch med åtta nya byråer. Som en avskedspresent valde Lowe Brindfors att gå ut i medier och hävda att de inte har fått betalt av oss, vilket är ett väldigt intressant sätt för en reklambyrå att marknadsföra sig på. Jag önskar dem lycka till med att få några nya uppdragsgivare, för jag  tror inte att ett enda företag i Sverige kommer att vilja samarbeta med dem efter det här, säger Saab-chefen till Dagens Industri.

På frågan om Saab är skyldig reklambyrån pengar svarar han:

– Jag vet inte om det är sant. Kanske, kanske inte.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.