Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Saab ansöker om rekonstruktion

Publicerad: 7 September 2011, 06:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:59

Den krisande biltillverkaren Saab kommer i dag att ansöka om rekonstruktion. Det innebär sannolikt att all marknadsföring stoppas.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSaab

Det är anställda på Saab som uppger för TV4 Nyheterna Väst att biltillverkaren kommer att ansöka om rekonstruktion i dag. Även Dagens Industri, som citerar tre olika källor, skriver att Saab tvingas till rekonstruktion.

En rekonstruktion stoppar utmätningar, konkurskrav och staten tar över lönekostnaderna.

Rekonstruktionen innebär troligtvis också att Saab – som just nu är ute i en reklambyråpitch – tvingas stoppa all marknadsföring.

På mediebyråsidan jobbar Saab med Carat.

– Personligen är jag mycket imponerad av deras uthållighet, vilja och tro på att de nya modellerna ska nå framgång i framtiden. Men som situationen ser ut just nu kan jag inte kommentera framtida kampanjer eller dylikt. Nu är det fokus på något helt annat, säger Carats vd Amanda Koutra.

Saab befann sig senast i rekonstruktion 2009 då bolaget togs över av Spyker och Victor Muller. Mellan januari och juli 2011 spenderade Saab 26 miljoner kronor brutto på medieköp, enligt Sifo, ned från 38 miljoner motsvarande period året före.

Dagensmedia.se söker Bjarte Eide, vd på Saabs reklambyrå Lowe Brindfors.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSaab

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.