Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så mycket kostar en JKL-konsult

Publicerad: 4 september 2012, 12:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Nästan 800 kronor i timmen. Så stor var prisskillnaden mellan byråerna i Stockholms läns landstings megaupphandling. Dagensmedia.se har hela prislistan.


DT

Dante Thomsen


Det var tidigare i dag som dagensmedia.se kunde berätta att Stockholms läns landstings upphandling av kommunikationstjänster nu är klar.

Bland vinnare i den sista delen, strategiska kommunikationsjänster, finns Quattroporte, JKL och Veritas.

Dagensmedia.se har tagit del av tilldelningsbeslutet där de olika byråerna har rankats mot varandra.

När det gäller det första området, strategisk kommunikations- och kris kommunikationsplanering, var Gullers Grupp den absolut billigaste byrån. För en senior kommunikationsstrateg vill byrån ha 975 kronor i timmen, medan en projektledare istället kostar 700 kronor.

Nästan lika billiga var vinnaren Quattroporte som har en prislapp på 1090 kronor i timmen för en seniorkonsult. Absolut dyrast är Friends Agenda som vill ha 1749 kronor i timmen för en konsult på samma nivå.

I mellanskiktet landar Kreab Gavin Anderson som tar 1400 kronor för en seniorkonsult och Grayling som i sin tur tar 1200 kronor.

I det andra området, Strategisk intern- och förändringskommunikation, tog JKL hem pitchen.

Något som motbevisar tesen att offentliga upphandlare alltid väljer den billigaste konsulten. För en JKL-konsult betalar Stockholms läns landsting nämligen 1389 kronor i timmen, vilket kan jämföras med Prime som istället tar 1000 kronor.

Absolut dyrast i det andra området är dock Connecta som tar 1700 kronor i timmen för en seniorkonsult. Dyrare är också Rewir och Step2 Communication som båda tar 1400 kronor i timmen.

I området strategisk mångkulturell kommunikation, som är det sista området i upphandlingen, blev Veritas vinnare. För en Veritas-konsult betalar landstinget 1195 kronor i timmen. Det är dyrare än Kapis konsulter, som kostar 1050 kronor i timmen, men billigare än både Citat och Friends Agenda.

Till höger ser du hela prislistan.

Här är vinnarna i upphandlingen:

Strategisk kommunikations- och krisplanering:

1. Quattroporte

2. JKL

3. Gullers Grupp

 

Strategisk intern- och förändringskommunikation:

1. JKL

2. Gullers Grupp

3. Nordisk kommunikation

 

Strategisk mångkulturell kommunikation:

1. Veritas

2. KAPI

3. Friends Agenda

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev