Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så mycket kostar en DDB-konsult

Publicerad: 7 Maj 2010, 04:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Reklambyråernas prislistor avslöjas i Försvarets upphandling.


Dagensmedia.se har tidigare berättat om Försvarsmaktens reklambyråupphandling, som togs hem av byåerna DDB Stockholm, BNG Communication och Frank & Earnest. Som för övrigt var de enda tre som uppfyllde skall-kraven.

Viktigast för upphandlarna var priset, som viktades till 40 procent. Siffran för hur väl byråerna löste ett case samt tidigare referenser var 30 procent vardera. Av tilldelningsbeslutet framgår det till vilket pris som byråerna erbjöd sina tjänster.

Billigast är BNG, som kräver 960 kronor i timmen för en projektledartjänst och 875 kronor för en plannertjänst.

Näst dyrast är DDB, som vill ha 1 100 kronor i timmen, både för sina projektledare och för sina planners.

Frank & Earnests krav är 1 250 respektive 1 500 kronor.

Upphandlingen har fått kritik för att ha ställt allt för hårda krav på leverantörerna - bland annat var anbudsgivarna tvugna att ha dokumenterad erfarenhet av företag med över 1 000 anställda .

Trots att Försvarets kommunikationsbudget uppgår till 63 miljoner kronor i år var det endast fem byråer som slutligen lämnade in anbud. Två av dem, Prime och Familjen, uppfyllde inte skall-kraven.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.