Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så går Karin af Klintbergs bolag

Publicerad: 10 Oktober 2013, 08:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Produktionsbolaget Thelma/Louise summerar ett jobbigt 2012 – och revisorn varnar för att bolagets egna kapital är förbrukat. Men systerbolaget Thelma/Louise TV, med Karin af Klintberg i spetsen, ser ljust på framtiden.


Ämnen i artikeln:

SVTKarin af Klintberg

Thelma/Louise Produktion, som jobbar med film- och reklamproduktion, minskar omsättningen med över 20 procent, till 11,4 (14,3) miljoner kronor, under 2012.

Rörelseresultatet landade på -860 000 (-105 000) kronor, och resultatet på sista raden blev -1 048 000 (27 070) kronor.

I revisionsberättelsen konstaterar Thelma/Louise Produktions revisor att bolagets egna kapital är förbrukat.

”Dessa förhållanden tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamheten även om åtgärder vidtagits”, skriver revisorn.

I förvaltningsberättelsen skriver Thelma/Louise Produktion:

”2012 var ett bistert år då branschen i stort genomgick ett stålbad och många, stora etablerade aktörer lade ned sin verksamhet, men vi överlevde”.

Thelma/Louise Produktion slimmade organisationen, renodlade verksamheten och effektiviserade produktionerna.

Resultatet belastas bland annat av en flytt till nya lokaler, och bolaget har efter det valt att flytta tillbaka till sin tidigare adress.

En annan åtgärd som bolaget gjorde var att låta vd:n Daniel Moll återgå till att arbeta hundra procent som exekutiv producent.

”Något som vi snabbt har kunnat se tagits emot som positivt av kunderna. Anders Ljungberg har axlat manteln som vd och ser fram emot de utmaningar som framtiden bär med sig”, skriver bolaget.

Under 2011 startade Thelma/Louise Produktion systerbolaget Thelma/Louise TV, ihop med producenten Karin af Klintberg, som äger 33 procent av bolaget.

Bolaget, som koncentrerar sig på produktion av film- och tv-program, kan nu summera sitt första hela verksamhetsår.

Enligt bokslutet drog Thelma/Louise TV in 11,5 miljoner kronor under 2012. Rörelseresultatet blev -371 000 kronor och resultatet på sista raden landade på -458 000 kronor.

Karin af Klintberg och hennes kollegor beskriver 2012 som ”oerhört positivt”, och berättar att målet har varit att gå från en outsider till ett etablerat produktionsbolag.

Den starkaste lysande stjärnan bland Thelma/Louise TV:s produktioner är SVT:s ”Historieätarna”.

”Detta var årets mest omtalade tv-program i Sverige och den respons vi fått från kollegor, konkurrenter, media och allmänhet har varit sensationell", skriver Thelma/Louise TV, och avslöjar att SVT redan beställt en tredje säsong.

Enligt Thelma/Louise TV ser prognosen för framtiden ljus ut, och bolaget har nu en bättre lönsamhet i sina produktioner.

”Projekten har jämfört med 2012 en högre vinstmarginal i och med att vi jobbar mer effektivt och strukturerat och inte behöver ’överleverera’ för att bevisa att vi är att räkna med”, skriver bolaget.

 

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTKarin af Klintberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.