Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Så är vår bransch”

Publicerad: 27 januari 2014, 12:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

Reklambyrån Vinter planerar inte att ersätta Christian Quarles van Ufford. Men byrån letar efter seniora konsulter, berättar pr-chefen och delägaren Ronny Olovsson.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Dagens Media kunde tidigare idag berätta att Christian Quarles van Ufford slutar på reklambyrån Vinter efter bara ett drygt år som partner och business director. Han har bland annat varit ansvarig för Stockholmskontoret.

– Vi fortsätter vår verksamhet i Stockholm så för det kontorets del kommer detta inte ha betydelse, säger Ronny Olovsson till Dagens Media.

Han ser det inte som att en tjänst blir vakant när Christian Quarles van Ufford lämnar byrån.

– Vi är alltid intresserade av spännande människor, men vi kommer inte att utlysa en vakant tjänst. Men det är klart att det finns en poäng i att ha en eller flera seniora personer på byrån, och en poäng i att ha en eller flera stadigvarande i Stockholm. Så ambitionen är att bli fler seniora konsulter.

Hur ser du på att Christian Quarles van Ufford slutar?

– Det finns ingen konflikt eller konstighet i det. Så är vår bransch – man testar och provar sig fram. I det här fallet har Christian känt att han inte fått den utväxling han hade hoppats på och vill gå vidare och göra något annat. Precis som vi klev samman i samförstånd kliver vi isär i samförstånd.

De tre kvarvarande delägarna – Ronny Olovsson, Magnus Ahlqvist och Fredrik Karlsson – köper nu tillbaka Christian Quarles van Uffords ägarandelar.

Hur stor köpeskillingen är vill inte Ronny Olovsson avslöja.

– Det är samma summa som Christian betalade. Men hur mycket det är stannar mellan oss.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev