Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Robert Magnusson lämnar Maxus

Publicerad: 11 Augusti 2015, 08:59
Uppdaterad: 24 Augusti 2016, 13:57

Robert Magnusson lämnar vd-stolen på Maxus, kan Dagens Media berätta.


I dag informerar Robert Magnusson sin personal om att han sagt upp sig, efter knappt två år som vd för Maxus, och nära 20 år inom koncernen.

– Ja, nu har jag valt att lämna, efter nästan 20 år. Nu ska jag vara lite mer med familjen, säger han till Dagens Media, och fortsätter:

– Det ska bli härligt, jag ska göra mig redo för en triathlon och förbättra min backswing i golf. Sedan ser jag fram emot att använda min energi till nya utmaningar.

Robert Magnusson har förutom vd-posten på Maxus också varit vd för Mediacompany och Promedia.

– Det kommer självklart att bli ett tomrum efter att efter snart 20 år lämna gruppen med alla härliga och kompetenta människor jag jobbat med, alla intressanta kunder och utmaningar jag haft i mina olika roller i gruppen.

Något du är särskilt stolt över?

– Jag är väldigt stolt över att Maxus visar bra siffror, att företaget mår bra, är redo för framtiden.

– När jag tillträdde gjorde vi över tre miljoner kronor i förlust, det har vi vänt till en vinst på 1,2 miljoner kronor för 2014.

Vad beror vändingen på, har ni sparat er till vinst?

– Egentligen inte, vi har blivit effektivare, haft stort fokus på new business. Och självklart har vi haft en kostnadsöversyn. Men det handlar också mycket om att vi har rätt personer i organisationen, att vi har tydliga mål, både visionära och monetära.

Vad vill du göra härnäst, yrkesmässigt?

– Jag har bestämt mig för att jag ska avsluta det här på bästa möjliga sätt, sen ska jag sätta mig ned och fundera över vad nästa steg i livet ska bli.

Jonas Hemmingsen, CEO för Group M Nordic:

– Roberts passion är kunderna och mediebyråbranschen, och det har varit en stor glädje att få lov att jobba tillsammans med honom, nu i mer än 15 år, och jag önskar honom all lycka till.

Robert Magnusson arbetar kvar under hösten, och sökandet efter en efterträdare är i gång.

Det var i november 2013 som Robert Magnusson efterträdde Håkan Wallén som vd för Maxus, som då haft tjänsten i 19 år.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.