Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Riksbanken letar byråer

Publicerad: 28 augusti 2012, 10:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:13

Sveriges Riksbank går nu ut och letar byråer för kommunikationstjänster, grafisk produkton och designtjänster.


Myndighetens befintliga avtal gällande bland annat design av trycksaker, grafisk produktion av trycksaker och strategiska kommunikationstjänster kommer att gå ut efter årsskiftet. Därför går nu myndigheten ut i nya upphandlingar.

– Vi har löpande verksamhet som gör att vi har behov av denna typ av tjänster, bland annat årsredovisningar och rapporter, säger Åsa Söder Nilsson, chef för internkommunikationsgruppen på Sveriges riksbank, till dagensmedia.se.

Ramavtalen kommer att ha en giltighetstid på två år, med möjlighet för förlängning på ett år i taget, dock högst i två år.

Sveriges Riksbank ska på några års sikt byta ut både sedlar och mynt och Åsa Söder Nilsson säger att även detta kommer att kräva vissa informationsinsatser.

– Det som ligger närmast i tiden nästa år är information kring sedlar och mynt. Det kommer att kräva stora informationsinsatser, men det finns en möjlighet att vi upphandlar detta separat, säger hon.

Enligt Åsa Söder Nilsson kan Sveriges Riksbank inte garantera något visst värde för avtalen, men under 2011 avropade myndigheten tjänster inom de berörda områdena för sammanlagt 3,6 miljoner kronor exklusive moms.

Senast 12 oktober i år ska alla anbud ha kommit in. Arbetet med de nya upphandlingarna tros stå klart i januari nästa år.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.