Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ricky Strandberg lämnar MEC

Publicerad: 7 april 2015, 08:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Ricky Strandberg lämnar MEC och startar eget som sponsringskonsult.


Ämnen i artikeln:

SJMEC

Ricky Strandberg var tidigare sponsrings- och eventchef på SJ. 2012 tillträdde han som sponsringsansvarig på MEC, med ansvar för att utveckla mediebyråns sponsrings- och eventerbjudande inom MEC Access.

Sponsring beskrevs då som ett av byråns största tillväxtområden.

Nu två och ett halvt år senare, slutar Ricky Strandberg på MEC. Han säger till Dagens Media att det är ett gemensamt beslut, grundat i att det har gått trögare än man hade hoppats att få med kunderna på tåget.

– Vi har försökt att göra saker på ett nytt sätt, men branschen känns inte tillräckligt mogen än. Vi är överens om att vi har varit lite för tidigt ute, men vi skiljs som vänner och jag fortsätter gärna att jobba ihop med MEC, säger Ricky Strandberg.

– Alla genomgår stora förändringar just nu, och behöver ställa om sin verksamhet. Det är inte lätt för någon, inte heller för en mediebyrå. Sponsring och event har större potential än någonsin i dagens medieklimat, men mycket handlar fortfarande om medieköp.

Därför tror Ricky Strandberg att det han vill göra, det vill säga erbjuda annonsörer strategisk rådgivning inom sponsring och event, än så länge lämpar sig bättre från en annan plattform än en mediebyrå.

– Jag vet inte exakt vad jag kommer göra nu, men jag kommer att träffa personer och nätverk som jag gärna jobbar med. Jag vill inte jobba helt ensam, det troliga är att jag slår mig ihop med någon eller några eller börjar jobba med en byrå, säger han.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SJMEC

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.