Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Rewir-grundare startar ny byrå

Publicerad: 18 mars 2015, 11:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Stefan Ölander startar byrån Territorium. Nykomlingen har redan landat Loomis som kund.


Stefan Ölander är en av grundarna av varumärkesbyrån Rewir. Han lämnade byrån för fyra år sedan och sedan dess har han haft diverse styrelseuppdrag.

Nu startar han byrån Territorium, som nischar sig på hållbarhet.

– Jag blev pensionär vid 46 års ålder, vilket var tråkigt. Jag är ju en operativ person, så jag hittade ett kontor här på Ekerö och startade Territorium, säger han till Dagens Media.

Sedan starten runt årsskiftet har Stefan Ölander hunnit anställa fyra personer och öppna ett till kontor i Nacka. Och de små lokala kontoren har blivit en del av affärsidén. Territorium vill erbjuda de bästa konsulterna och förmedla hållbarhet.

– Vi är inte en förortsbyrå, vi kommer att öppna ett kontor inne i stan, men det är många i branschen som inte får ihop sina liv och har man nära till jobbet ökar livskvalitén och man kan göra ett bättre jobb, säger han och fortsätter:

– Det är många som hört av sig om att de vill jobba hos oss och en del vill starta egna kontor, som det i Nacka.

Stefan Ölander berättar att en liknande lösning inte hade varit möjligt när han startade Rewir, men nu finns tekniken som gör det möjligt.

– Allt ligger i molnet nu, säger han.

Att nischa sig på hållbarhet har hittills visat sig att vara en bra strategi. Territorium har redan landat ett par stora kunder som Loomis, WWF, Uppsalahem och Lidingö stad.

– Vi har ingenjörer som kan hjälpa till med hållbarhetsutvecklingen, vilket andra byråer saknar. Det har gjort att många är intresserade av oss, säger han och fortsätter:

– Det är fantastisk kul att vara tillbaka i branschen, det är inte mycket som förändrats. Ett stort problemet för många är att de inte avgränsa sig. Men det kan vi, därav namnet Territorium.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.