Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Rewir byter vd – Årneby lämnar

Publicerad: 22 September 2014, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Johannes Bergh är ny vd för Intellecta-byrån Rewir.


Ämnen i artikeln:

IntellectaRewir

Johannes Bergh har senast arbetat som chief brand officer på Flir Systems.

Nu tar han över alltså över vd-posten på Rewir.

– Johannes resultatorientering, spets inom varumärkesstrategi i kombination med en dokumenterad förmåga att bygga starka team är helt rätt för att ta Rewir vidare i nästa steg av bolagets utveckling, säger Intellectas koncernchef Yann Blandy i ett pressmeddelande.

Johannes Bergh ersätter Anne Årneby, som lämnar Intellecta-koncernen.

– Annes uppdrag var att driva en strategisk förändringsresa. Bolaget har under hennes ledning både utvecklat Rewirs erbjudande och renodlat Rewir, genom bland annat avknoppningarna av Wow by Rewir och Unreel, säger Yann Blandy i pressmeddelandet.

Anne Årneby började som vd på Rewir i maj 2012.

Byrån har haft det rejält tufft den senaste tiden. 2012 uppgick byråns omsättning till 101 miljoner kronor, och rörelseresultatet blev -17 miljoner. Förra året krympte omsättningen till 98 miljoner, men förlusten vändes till en rörelsevinst på 290 000 kronor.

"Strategin att renodla verksamheten fortsätter och detta tillsammans med kostnadseffektiviseringar, vilket inneburit reducering av antalet anställda har resulterat i ett förbättrat resultat jämfört med föregående år", skriver Rewir i bokslutet.

Dagens Media söker Anne Årneby.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

IntellectaRewir

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.