Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reklambyrå överklagar tvist med tidigare SD-politiker

Publicerad: 17 Januari 2011, 09:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Halmstadbyrån Everyday Magic Advertising dömdes att betala kommunpolitikern Michael Zands rättegångskostnader. Nu överklagar de tingsrättens beslut.


Det var i början på 2010 som Everyday Magic Advertising begärde kommunpolitikern Michael Zand i konkurs efter att en betalning uteblivit. Reklambyrån hade marknadsfört politikerns nattklubb Club Baastad i Båstad.

Men på grund av en fusion hade bolaget Everyday Magic Advertising upphört innan konkursansökan var inlämnad. Ärendet avskrevs och reklambyrån dömdes att betala Michael Zands rättegångskostnader, en summa på 7 500 kronor.

Everyday Magic Advertising överklagar nu tingsrättens beslut och menar att tingsrätten borde förstått att ärendet inte gick att driva vidare redan från början.

I överklagan skriver reklambyråns advokat att:

"Som framgår av tingsrättens protokoll har klagandebolaget upphört efter fusion (absorption) 2010-06-23, vilket innebär att något rättssubjekt som hade kapacitet att vara part konkursärendet saknades, jfr RB 14:2. Rättsföljden av att, som i detta fall, en absorption genomförs, är att bolaget upplöses".

I maj 2007 orsakade Michael Zand stora rubriker då han hoppade av Moderaterna och istället gick med i Sverigedemokraterna. Ett partibyte som gav Sverigedemokraterna en vågmästarroll i Halmstad kommun. Han gick senare tillbaka till Moderaterna.

Efter att Skatteverket granskat Michael Zands affärer upptaxerades han med nära en kvarts miljon kronor i april 2009.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.