Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reklambyrå i hyresbråk – krävs på 745 000 kronor

Publicerad: 21 november 2011, 11:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

I höstas flyttade One Sthlm till nya lokaler på Gamla Brogatan i Stockholm. Men flytten föregicks av ett infekterat bråk med den tidigare hyresvärden, kan dagensmedia.se avslöja. Dessutom är One Sthlm i konflikt med en it-konsult som inte fått betalt.


Det var i augusti som dm-byrån One Sthlm AB flyttade in i sina nya lokaler på Gamla Brogatan i centrala Stockholm.

"Vi är precis lika jordnära, ödmjuka och dm-nördiga som tidigare – fast nu har vi dessutom tillgång till en innergård med grill", skrev byrån i inbjudan till sin inflyttningsfest den 30 augusti.

I dag kan dagensmedia.se avslöja att flytten föregicks av ett infekterat bråk mellan One Sthlm och den tidigare hyresvärden Aberdeen P-N Tobaksmonopolet 2 AB.

One Sthlm har inte betalat någon hyra mellan juni och september 2011 – och krävs nu alltså på över 745 000 kronor av den tidigare hyresvärden. Om One Sthlm inte hade flyttat självmant hade värden vräkt byrån från lokalerna på Katarina Bangata.

One Sthlm bestrider dock kraven från sin hyresvärd. Därför möts nu parterna i rätten.

– Det var så mycket konstigt med de där lokalerna, säger Magnus Widgren, vd på One Sthlm.

Han vill dock inte kommentera ärendet ytterligare utan hänvisar till koncernchefen Lars Lindqvist. Honom har dagensmedia.se sökt utan framgång.

Anledningen till att One Sthlm bestrider kraven är bland annat att lokalens värme- och fläktsystem samt belysning i köksdelen inte ska ha fungerat. Byrån ska även ha tvingats flytta flera kundmöten och dylikt på grund av en renovering på garageplan.

Samtidigt ligger One Sthlm även i tvist med it-konsulten Martin Lundström, som driver en egen firma i Täby.

– De har blåst mig, säger han till dagensmedia.se.

Martin Lundström berättar att han har lagt ner runt 100 arbetstimmar som han inte har fått betalt för. Han säger också att han inte är den enda it-konsult som valt att avsluta sina uppdrag för One Sthlm.

– När jag pratade med de andra konsulterna som valt att hoppa av sa de att de inte heller fått betalt. De tycker väl inte att bolaget är seriöst, men de skulle i alla fall gå till kronofogden och därför gjorde även jag det‚ säger han och fortsätter:

– Jag har försökt både ringa och mejla koncernchefen Lars Lindqvist men han har inte gått att få tag på.

Totalt sett rör det sig om 75 500 kronor som Martin Lundström kräver av One Sthlm – som dock bestrider fakturan.

– De har väl sagt massa blaj till kronofogden. Själv har jag inte hört ett pip.

Totalt sett krävs One Sthlm på 820 000 kronor.

Under helåret 2010 omsatte One Media, där One Sthlm ingår, 213 miljoner kronor. Rörelseresultatet för koncernen blev 6,8 miljoner kronor.

Förra hösten kunde Dagens Media avslöja att Christer Backman stämmer One Media på 17 miljoner kronor efter att enligt egen utsago ha blivit "rånad på sitt företag".

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.