Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reformklubben växer sig större

Publicerad: 21 Augusti 2012, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Den ett år gamla pr-byrån Reformklubben har rekryterat Daniel Färm, tidigare byråchef på Progress PR. Samtidigt har Julia Finnsjö, som utnämnts till en av "Framtidens makthavare", anställts.


Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Det var i november förra året som Gullers Grupp-konsulterna Fredrik Runsiö, Birgitta Klingberg Pagot, Ida Strutt och Fredrik Larsson startade upp Reformklubben – en pr-byrå som specialiserar sig på utveckling av den svenska välfärden.

I samband med att verksamheten närmar sig sin ettårsdag rekryterar byrån nu Progress PR:s byråchef Daniel Färm. Han har tidigare arbetat som bland annat pressansvarig inom Socialdemokraterna och som kommunikationschef på Hotell- och restaurangfacket.

På Reformklubben blir han ansvarig för att bygga upp och utveckla ett nytt affärsområde som riktar sig till branschorganisationer, fack och arbetsgivare, frivilligorganisationer samt idéburna organisationer.

– Det här är ett område som vi vill bygga vidare på och förstärka. Daniel sitter på en hel del kunskap inom området och har jobbat på båda sidor som man brukar säga. Han har ju både varit konsult och kommunikationsansvarig, säger vd:n Fredrik Runsiö till dagensmedia.se

Samtidigt rekryterar byrån också den 20-åriga juniorkonsulten Julia Finnsiö, som bland annat sitter i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och som utnämnts till en av "Framtidens makthavare" av sajten makthavare.se.

– Julia är ung och hungrig och vi tror att hon kommer bli en duktig konsult. Hon har tidigare jobbat lite åt oss på timbasis och nu när hon inte längre har några studier så ville vi att hon skulle jobba heltid hos oss.

Julia Finnsjö anställdes under gårdagen.

– Jag har valt Reformklubben av ett skäl och det är att byrån jobbar med saker som jag brinner för och som jag tycker är intressant i politiken, säger hon till dagensmedia.se och fortsätter:

– Politik handlar om att kommunicera ut ett budskap och därför går det inte att bedriva politik utan kommunikation.

I dagsläget består Reformklubben av mellan tio och elva konsulter "beroende på hur man räknar". Inom två år räknar Fredrik Runsiö dock med att Reformklubben istället ska ha mellan 25 och 30 anställda.

– Det vi gör nu är inte bara en lansering av det här nya affärsområdet. Vi tar också höjd för att vi ska kunna bygga en så stor organisation som vi siktar på. Rekryteringen av Daniel Färm är en del av den strategin.

Under Reformklubbens första sex månader landade byråintäkten på 6,8 miljoner kronor. Några nya siffror kan Fredrik Runsiö däremot inte ge.

– Men vi hade en budget med ett uppsatt intäktsmål på 13 miljoner kronor under första året. Det vet vi att vi kommer landa i även om det har varit lite svajigt efter sommaren.

Nyligen flyttade byrån också till nya stora lokaler på Kungsgatan i Stockholm.

– Mycket fokus har gått åt till det. Men annars jobbar vi på som vanligt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.