Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reformklubben och BNG går ihop

Publicerad: 22 Maj 2015, 07:23
Uppdaterad: 19 Januari 2016, 10:13

Pr-byrån Reformklubben köper upp kommunikationsbyrån BNG.


Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Förra året startade pr-byrån Reformklubben, med inriktning på samhällsfrågor, två nya bolag: Reform Studios och Reform Think. Sedan tidigare har byrån också kampanjbyrån Reform Act. Nu växer pr-byrån ytterligare när de köper kommunikationsbyrån BNG, som är stationerad i Borlänge.

– Reformklubben har en tanke om att växa organiskt och vi tror att vi måste vara ytterligare lite större för att ha de riktigt stora kunderna och de riktigt stora projekten. Vi behöver förutom att vara mycket folk, ha en bred palett, säger Fredrik Runsiö, vd för Reformklubben, till Dagens Media.

BNG:s vd Mats Johansson blir i och med sammanslagningen chef för Reformklubbens affärsområde för offentliga kunder. Han blir också partner i pr-byrån och tar plats i ledningsgruppen.

– Vi stötte på varandra och tycke uppstod. BNG kompletterar och passar oss helt enkelt. De har varit en mindre byrå men försökt göra det som vi också gör, jobba både på strategisk nivå och ända ut i ad- och copyarbete, liksom produktion och action, säger Fredrik Runsiö.

Reformklubben, som startade 2011, ökade sin byråintäkt med 38 procent, till 26,8 miljoner kronor under sitt tredje verksamhetsår. Rörelseresultatet försämrades dock till 1,3 miljoner kronor, vilket gav en rörelsemarginal på 5 procent.

BNG, som funnits i 14 år, tidigare under namnet Bangalore, gjorde en byråintäkt på 4,9 miljoner kronor, enligt det senaste resultatet. I och med uppköpet blir BNG ett helägt dotterbolag till Reformklubben och byråerna flyttar ihop.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.