Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Red Dot Design Award till svenska Veryday

Publicerad: 8 april 2014, 11:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:42

För första gången har ett svenskt företag tilldelats det prestigfulla Design Team of The Year.


Det svenska designföretaget Veryday har tilldelats priset Red Dot Design Award Team of the Year i Milano. Det är första gången sedan priset instiftades 1988 som ett svenskt företag får det.

Bland tidigare vinnare kan nämnas Porsche, Adidas, Apple, Sony och BMW. Veryday får priset för sina "otroliga produktlösningar som är välkända över hela världen".

– Det känns helt fantastiskt. Vi har funnits i 45 år och nu har vi fått det största pris man kan få som designteam och spelar i samma liga som företag som Apple, Adidas och Sony, som tagit emot priset tidigare. Det är en underbar bekräftelse på att vi håller oss vitala och förnyar oss, säger Krister Torssell, vd på Veryday till Dagens Media.

Vad betyder priset för svensk design tror du?

– Svensk design och nordisk design har bra status och det här är ytterligare en bekräftelse på det. Det här är jättebra reklam för att Sverige står sig mot övriga världen och ligger i framkant.

Veryday, som har kunder som Babybjörn, Procter & Gamble, LG och Philips, har nyligen startat ett kontor i New York och är i full färd med att öppna ytterligare ett i Shanghai.

– Vi är inne i en fas där vi internationaliserar oss. Vi har ungefär hälften av våra kunder utanför Sverige. Vi jobbar också mer och mer med företagsledningar på en strategisk nivå utifrån produktsortiment och framtida tjänster, säger Krister Rorsell och fortsätter:

– Vi kommer från produktdesign men jobbar nu mer och mer med tjänsteutveckling och digitala lösningar.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.