Red Dot Design Award till svenska Veryday

2014-04-08 13:01  

För första gången har ett svenskt företag tilldelats det prestigfulla Design Team of The Year.

Det svenska designföretaget Veryday har tilldelats priset Red Dot Design Award Team of the Year i Milano. Det är första gången sedan priset instiftades 1988 som ett svenskt företag får det.

Bland tidigare vinnare kan nämnas Porsche, Adidas, Apple, Sony och BMW. Veryday får priset för sina "otroliga produktlösningar som är välkända över hela världen".

– Det känns helt fantastiskt. Vi har funnits i 45 år och nu har vi fått det största pris man kan få som designteam och spelar i samma liga som företag som Apple, Adidas och Sony, som tagit emot priset tidigare. Det är en underbar bekräftelse på att vi håller oss vitala och förnyar oss, säger Krister Torssell, vd på Veryday till Dagens Media.

Vad betyder priset för svensk design tror du?

– Svensk design och nordisk design har bra status och det här är ytterligare en bekräftelse på det. Det här är jättebra reklam för att Sverige står sig mot övriga världen och ligger i framkant.

Veryday, som har kunder som Babybjörn, Procter & Gamble, LG och Philips, har nyligen startat ett kontor i New York och är i full färd med att öppna ytterligare ett i Shanghai.

– Vi är inne i en fas där vi internationaliserar oss. Vi har ungefär hälften av våra kunder utanför Sverige. Vi jobbar också mer och mer med företagsledningar på en strategisk nivå utifrån produktsortiment och framtida tjänster, säger Krister Rorsell och fortsätter:

– Vi kommer från produktdesign men jobbar nu mer och mer med tjänsteutveckling och digitala lösningar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt