Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

RBK byter vd

Publicerad: 11 januari 2018, 11:36
Uppdaterad: 11 januari 2018, 11:36

Foto: Pressbild

Mathias Wikström lämnar vd-rollen efter 15 år på RBK för att satsa mer på kundansvaret.


Ämnen i artikeln:

RBKreklambyråer

Ny vd blir Kajsa Öijerholm, som har arbetat inom kommunikationsbranschen i 20 års tid. Hon har bland annat varit verksam som delägare/copywriter på Pluto, copy på Ogilvy och vd på Sweden at Heart. Närmast kommer hon från egen verksamhet, där hon frilansat och samarbetat med RBK under de senaste åren.

Nu axlar hon rollen som vd för reklambyrån och ersätter Mathias Wikström som haft posten de senaste 15 åren.

– Jag vill jobba med att utveckla RBK ytterligare, internt och externt. Byråns kultur i kombination med de senaste årens fantastiska framgångar, både på hemmaplan och utomlands, ger förutsättningar för en drömstart. Vårt engagemang och byråns kreativitet har alltid gjort RBK till en perfekt partner när det gäller att hjälpa företag att skapa en större kundnytta, att åstadkomma något som gör skillnad, och det ska vi fortsätta med. Det är en stor ära att ta vid, säger Kajsa Öijerholm i ett pressmeddelande.

Mathias Wikström kommer i sin tur att ta ett större ansvar gällande kundfokus.

– Att rekrytera en ny vd har varit ambitionen sedan länge. Vi har tidigare sökt utan att lyckas men med Kajsa landar bitarna på rätt plats. Samtidigt som vår framgång drar oss till olika delar av världen behöver vi ett tydligt fokus på vår egen verksamhet. Vi behöver ta hand om alla de som gör RBK speciellt och ge dem bäst förutsättningar att fortsätta göra det. Jag är oerhört stolt över det vi har byggt hitintills och ser mycket fram emot att kunna lägga ännu mer fokus på kundernas utveckling, säger Mathias Wikström i pressmeddelandet.

RBK belönades bland annat med ett Grand Prix vid Cannes Lions förra året, för kunden Ålandsbanken.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

RBKreklambyråer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.