Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

PS-koncernens vd slutar

Publicerad: 10 mars 2014, 08:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

UPPDATERAD. Efter tre år lämnar Carl-Henrik Stjerna vd-posten i PS-koncernen. Han kommer dock att fortsätta att arbeta i styrelsen.


Carl-Henrik Stjerna tillträdde som vd och nordisk koncernchef för PS-koncernen i mars 2011. Nu väljer han att lämna uppdraget.

Han kommer dock att forstätta arbeta kvar för PS-koncernens styrelse och då ha ett särskilt fokus på varumärkes- och strategifrågor.

– Mitt enda uppdrag har varit att förändra PS-koncernen. När jag tillträdde sa jag till ägarna att vi måste lysa igenom alla delar av verksamheten för att hitta formerna som ska skapa ett långsiktigt och konkurrenskraftigt PS, säger Carl-Henrik Stjerna till Dagens Media.

Sedan han tillträdde har flera av PS verksamheter lagts ner medan andra utvecklats, varav den största ändringen har varit att fem PS-byråer slagits ihop och blivit en.

– Det var ett ineffektivt sätt att driva verksamheten på. Det var inte kundfokuserat och hade massa administrativa kostnader. Därför slog jag ihop alla byråer. Både för att effektivisera och för att öka kundnyttan.

När arbetet med att utveckla PS-koncernen nu börjat lida mot sitt slut har turen kommit till moderbolaget Xperience Group.

I samband med detta försvinner rollen som koncernchef för PS-koncernen.

– Det är i Xperience Group vi ska ha vårt top management och inte på PS som bara är ett av våra många bolag.

Koncernchef för Xperience Group blir grundaren Patrick Walldén och det är i och med detta som Carl-Henrik Stjerna slutar.

– Vi diskuterade massa roller för mig men jag kände någonstans att det är dags för mig att göra något annat.

Vad ska du göra istället?

– Jag verkar i ett gränsland mellan affärsmannaskap, branding och kommunikation och har massor av spännande diskussioner och ideer säger han och tillägger:

– Samtidigt ska man komma ihåg att jag jobbar kvar i PS-koncernens styrelse och att jag har kvar mina kunduppdrag fram till sista augusti.

PS-koncernens svenska verksamhet kommer även i fortsättningen att ledas av Ola Bringle.

Samtidigt planerar Xperience Group att göra flera förvärv innan sommaren.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.