Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Prime missade att skicka in papper – diskades

Publicerad: 25 Maj 2015, 10:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Prime uteslöts ur regeringskansliets upphandling, kan Dagens Media berätta.


20 byråer slogs om det tunga uppdraget som regeringskansliets fullservicebyrå – som vanns av Gullers Grupp. 19 av dem hade lämnat anbudsansökningar som bedömdes som kvalificerade.

Dagens Media kan berätta att Prime, landets mest prisade pr-byrå, diskades redan i upphandlingens första skede. Prime uteslöts då byrån misslyckades med att uppfylla ett av grundkraven i upphandlingen.

För att styrka sin erfarenhet och förmåga av den typen av uppdrag som regeringskansliet planerar skulle alla byråer lämna in beskrivningar av två referensuppdrag.

”Anbudssökande har inte inkommit med beskrivning av referensuppdrag enligt ovan ställt krav. Anbudssökande uppfyller därmed inte kvalifikationskravet”, står det i utvärderingsrapporten.

Charlie Stjernberg, partner och presschef på Prime, hade gärna sett regeringskansliet som kund.

– Det är alltid tråkigt att snuvas på något som åtminstone på pappret framstår som både roligt, krävande och utvecklande, säger han.

Hur ser ni på att Prime diskades på grund av ett misstag?

– Det är självklart trist! I det här fallet rör det sig om den mänskliga faktorn, eller tryckfels-nisse om man så vill. Men, men - att fela är som bekant mänskligt. Med det sagt kan jag ändå konstatera att det är något som vi kommer att utvärdera och försöka hitta system för så att det inte upprepas.

I kampen om ramavatalet för kommunikationsrådgivning gick det bättre för Prime, som var en av fem byråer som gick vidare till slutomgång. För högt pris parat med för låga poäng på vissa områden gjorde dock att Prime inte blev en av de tre byråer som erbjöds att teckna ramavtal.

<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 100%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class='embed-container'><iframe src='http://cf.datawrapper.de/L7LRc/1/' frameborder='0' allowtransparency='true' allowfullscreen='allowfullscreen' webkitallowfullscreen='webkitallowfullscreen' mozallowfullscreen='mozallowfullscreen' oallowfullscreen='oallowfullscreen' msallowfullscreen='msallowfullscreen'></iframe></div>

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.