Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Prat PR och The Good Guys i pengabråk

Publicerad: 18 December 2013, 08:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:53

UPPDATERAD. Innovationsbyrån The Good Guys vd Jonas Pinzke har "aldrig varit med om något liknande". Nu går pengabråket med Prat PR till domstolen, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

Prat PR

För en kunds räkning upphandlade The Good Guys en underkonsulttjänst av pr-byrån Prat PR. Såväl tidsåtgång som fixerat arvode var överrenskommet i förväg.

Efter att uppdraget slutförts skickade dock Prat PR ytterligare en faktura till The Good Guys på totalt 44 800 kronor. Ett förfarande som The Good Guys vd Jonas Pinzke beskriver som "befängt".

" Jag har aldrig under mina 15 år i kommunikationsbranschen varit med om att en byrå skickar iväg fakturor till en kund som bygger på interna timmar utan någon som helst överrenskommelse", skriver han i ett mejl till Kronofogden där fakturan bestrids.

Därför har ärendet nu lämnats över till Stockholms tingsrätt.

– Vi bestrider fakturan eftersom att det inte finns någon grund för den. Det inget avtal utöver det samarbete som redan var bestämt från början och det hävdar även den konsult från Prat PR som vi tog in. Hon bekräftar allt, säger Jonas Pinzke till Dagens Media.

Han berättar att såväl han som konsulten sökt Prat PR:s vd Gabriella Finnborg utan framgång.

– Vi ville försöka slippa belasta rättssystemet med det här men nu måste vi göra upp i tingsrätten, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om att man skickar en faktura bara för att man tycker att det är rätt. Tyvärr väljer Gabriella Finnborg att driva det här vidare och då får vi låta det ta den tid det tar. Men det är ju långt bortom allt förstånd.

Exakt vilken kund som konsulten togs in för vill Jonas Pinzke dock inte berätta.

Gabriella Finnborg på Prat PR har samtidigt en annan bild av vad som hänt.

– Vi har försökt få till en dialog med dem sedan i somras men de har inte varit intresserade av att prata med mig. Jag tycker att det är lite tråkigt att man inte får en återkoppling när vi vill diskutera ärendet, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Vi är konsulter precis som dem och lever på att sälja vår kompetens. Här har vi hamnat i en diskussion där det är oklart om de här timmarna ska betalas eller inte men eftersom att det gick så långt kände jag mig tvingad att skicka fakturan till Kronofogden.

Gabriella Finnborg menar att The Good Guys inte ens bemödat sig svara när ärendet gått till Kronofogden.

– Först nu när det ska upp i domstolen vaknar de.

Jonas Pinzke säger att det är du som har varit svår att få tag på?

– Vi är båda väldigt upptagna personer men jag håller inte med om det. Jag tycker att det är lite konstigt att vi inte kan prata med varandra utan att man ska gå genom media. Det här är ju inga konstigheter.

Han hänvisar också till er konsult som enligt honom håller med om att The Good Guys inte skulle faktureras med.

– Jag vill inte gärna gå in på den dialogen. Det här är något som berör andra personer med olika uppfattningar där där ord står mot ord. Vi behöver reda ut detta själva först.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Prat PR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.