Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Positivt år för Åkestam Holst

Publicerad: 7 Mars 2018, 13:50
Uppdaterad: 7 Mars 2018, 15:15

Petronella Panérus, vd på Åkestam Holst. Foto: Janne Næss

SÅ MÅR BYRÅERNA. "Beror först och främst på att våra kunder ser att vi levererar affärsnytta och därmed ger oss ökade förtroenden", säger vd:n Petronella Panérus till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Åkerstam Holst fortsätter sin positiva utveckling i år igen. Byrån går plus och hade en omsättning på 251 miljoner kronor under 2017. Enligt vd:n Petronella Panérus beror resultatet på byråns bredd och produktivitet.

– Vi är tydliga med att vi är en kreativ byrå, som visserligen behärskar många kanaler, men som går till jobbet för att göra, mer än för att prata, säger Petronella Panérus, vd Åkestam Holst, till Dagens Media.

Åkestam Holsts arbete prisas både internationellt och inom Sverige, där de senaste nomineringarna är Guldnyckeln och Strategy awards. Byrån har också fått nya kunder under året: Loka, Sector Alarm och Hemköp.

Läs mer: Här är de nominerade för Guldnyckeln. Läs mer: Här är de nominerade för Strategy awards.

– Att vi växer med lönsamhet beror först och främst på att våra kunder ser att vi levererar affärsnytta och därmed ger oss ökade förtroenden, säger hon.

Petronella Panérus berättar också att efterfrågan på byråns leverans breddas, både både inom den strategiska rådgivningen och genom det erbjudande byrån har genom övriga NOA-byråer.

– Sist men inte minst arbetar vi hårt och envist med att hålla i vår vinnande kultur, den som handlar om humana värderingar kombinerat med kvalitet i alla detaljer, säger Petronella Panérus.

Så gick Åkestam Holst 2017

Omsättning 2017 Procetuell förändring Byråintäkt 2017 Procentuell förändring Rörelseresultat 2017 Procentuell förändring
251 MSEK + 3% 105MSEK + 13% 13 MSEK + 4%

Så gick Åkestam Holst 2016

Omsättning 2016 Procetuellt förändring Byråintäkt 2016 Procentuellt förändring Rörelseresultat 2016 Procentuellt förändring
244MSEK + 2,5% 100MSEK + 8,7% 14,5MSEK +16 %

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.