Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Pierre Kalmenstam blir ny vd på Smicker

Publicerad: 21 mars 2017, 12:51
Uppdaterad: 21 mars 2017, 12:57

Pepe Larsson och Pierre Kalmenstam. Foto: Pressbild/Smicker

Smicker växlar upp och hittar en ny vd i Pierre Kalmenstam. Dessutom rekryteras tre nya medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Smicker

Kommunikationsbyrån Smicker, som är specialiserade inom CRM och relationsmarknadsföring, fick i oktober 2016 sin externa styrelse på plats.

Nu tar man nästa steg i bolagets utveckling, och satsar på utvecklat ledarskap och mer kompetens.

Pierre Kalmenstam går in som vd, medan grundaren Pepe Larsson, förutom i rollen som styrelseordförande, kommer fördjupa samarbetet med Smickers kunder som senior strateg och innovationsledare.

Pierre Kalmenstam kommer närmast från egen verksamhet som fristående strateg och var tidigare vd på HägerFredlund. Dessförinnan var han projektledare och delägare på RM-byrån Starcom 1.1.3/Digitas.

– Jag har ju varit fristående i sex år, vilket har varit extremt utvecklande. Nu är jag sugen på att göra en ny resa med ett företag. Att jag lockades just till Smicker har mycket att göra med att både CRM och lojalitet ligger så väldigt i nuet. Eftersom att bruset är stort och svårt att nå igenom blir det allt viktigare att lägga foks på dessa bitar, och digitaliseringen har resulterat i att vi kan skapa dialoger och relationer med kunder på helt nya sätt, vilket är otroligt spännande, säger Pierre Kalmenstam till Dagens Media.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag tror att jag kan bidra med lång erfarenhet och starkt ledarskap. Jag har jobbat extremt mycket med varumärkesfrågor och drivs av att jobba insiktsbaserat. Så det är nog främst de två bitarna jag tar med mig i den här rollen: ledarskap och insikt. Men jag har ju även en bakgrund inom CRM, och har alltid jobbar med det i någon form.

Dessutom rekryterar Smicker två nya operativa projektledare, Martina Claesson från Volt, Pia Högfeldt från Starcom. David Remvig går in i rollen som junior planner, och kommer närmast från Springtime PR.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Smicker

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News