Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Pia Grahn petas från vd-stolen

Publicerad: 25 juni 2015, 13:43
Uppdaterad: 18 december 2015, 10:50

Grayling tappar vd:n Pia Grahn – efter mindre än sex månader.


Det var så sent som i januari i år som Pia Grahn tog över som nordisk vd för Grayling.

Nu står det klart att hon lämnar tjänsten.

– Hon kliver av som vd och Kristian Hultqvist, chef för public affairs på Grayling tar över, säger Jan Simunek, europachef för Grayling, i ett pressmeddelande.

Han berättar samtidigt att Grayling ska "byta strategisk inriktning", och från och med nu fokusera på "corporate communication och public affairs".

Pia Grahn förklarar att den nya ledningens byte av inriktning är orsaken till att hon lämnar byrån: 

– Hur konstigt det än låter så är det här en så kallad lycklig skilsmässa. Det var helt rätt uppdrag för mig då, att bygga en stark integrerad byrå i Sverige och expandera i Norden. Men med ny ledning har man valt en ny nischad linje och då är Grayling inte längre rätt för mig, lika lite som jag är rätt för dem, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Fem intensiva månader blev det för min del. Vi hann göra många bra saker, bland annat har vi fått in över tio nya kunder och gjort några riktigt vassa rekryteringar. Det är ett bra gäng på Grayling men byrån har haft flera tuffa år bakom sig, så en ny strategi är förmodligen helt rätt.

Hennes efterträdare, Kristian Hultqvist, säger att flera personer nu ska rekryteras:

– Vi ser en allt större efterfrågan från våra kunder. Som ett led i att stärka vårt erbjudande håller vi på att rekrytera flera nya nyckelpersoner som kommer finnas på plats efter sommaren, säger han.

Pia Grahn är den fjärde vd:n som lämnar Grayling på lika många år. Förra sommaren tvingades Carina Lindberg Glavå på dagen.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev