Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Perfect Fools och Pool i sista kvartsfinalen

Publicerad: 7 Augusti 2013, 06:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

I dagens DN Reklamcupmatch går Perfect Fools och Pool i närkamp om den sista semifinalplatsen.


Ämnen i artikeln:

DN reklamcupenPerfect FoolsPool

I den sista kvartsfinalen tävlar Perfect Fools med sin annons i form av ett specialskrivet musikstycke för mobiloperatören Fogg.

Så här säger de om sin annons:

"Med ett Fogg-kort behöver du inte oroa dig för roamingkostnader när du är utomlands och använder dina favorittjänster. Vi bevisade det med twitterduvor senast och nu är det SoundClouds tur. En specialskriven låt av musikern och producenten Prova skapar den ikoniska stadssiluetten av London med ljudvågor i Soundcloud. Annonsen kommer till liv i mobilen där du kan lyssna på låten och se hur The Shard "låter". Att göra en annons som fortsätter i din mobil kändes helt rätt för en internettjänst som Fogg."

Motståndaren Pool tävlar med sin annons för holländska flygbolaget KLM som flyger till världens alla Pride-festivaler i sommar.

Så här säger de om sin annons:

"KLM har sedan urminnes tider varit ett väldigt liberalt flygbolag och gör kontinuerligt insatser för Priderörelsen. I år sponsrar de Stockholm Gay Life Award, och flyger till i princip alla Pridefestivaler jorden runt. Det ville vi belysa, med glimten i ögat genom vår annons."

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.