Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Patrik Gamryd lämnar Dentsu Aegis – går till Ica-bolaget Inkclub

Publicerad: 18 September 2015, 08:17
Uppdaterad: 20 September 2016, 08:12

UPPDATERAD. Patrik Gamryd slutar som vd på byråjätten Dentsu Aegis Network Sverige.


Ämnen i artikeln:

Dentsu AegisICA

Patrik Gamryd informerade idag på förmiddagen personalen på Dentsu Aegis Network – som rymmer Carat, Vizeum, Iprospect och Isobar – om att han ska lämna företaget.

Gamryd har varit vd för byråkoncernen, först som tillförordnad och därefter som ordinarie, sedan Göran af Klercker slutade i april 2013. Han var dessförinnan vd på Iprospect.

Patrik Gamryd har tackat ja till jobbet som vd på Ica-gruppens bolag Inkclub, som säljer förbrukningsvaror över nätet.

– Jag har jobbat med Inkclub, eller haft dem som kund, i tio år så jag känner den verksamheten hyggligt väl. Jag blev kontaktad av dem före sommaren om den här möjligheten, säger Patrik Gamryd till Dagens Media.

Hur känns det att sluta på Dentsu Aegis?

– Kluvet. På ett sätt känns det otroligt vemodigt, och det är verkligen så att jag går till något – inte från något. Jag har varit här i åtta år och har lärt mig massor, utvecklats massor, och skaffat mig vänner för livet.

– Det känns vemodigt samtidigt som jag känner ett stort mått av stolthet, både vad vi åstadkom under min tid på Iprospect och under de senaste två åren som Sverigechef.

Dentsu Aegis Network Sverige redovisar nu bättre nyckeltal än någonsin, enligt Patrik Gamryd.

– Och det gäller alla våra KPI:er, inte bara finansiella värden utan även mjuka värden, som nöjdhet hos kunder och medarbetare. Det är jag jättestolt över. Det känns som om vi står stabilt och har ett positivt momentum. Vi går och mår bra, vilket gör att det känns bättre att lämna.

Är det klart vem som tar över efter dig?

– Nej, det är inte klart. Det pågår en sådan process nu, som vår nordiska HR-chef Sabina Helmerson driver ihop med en extern partner.

Patrik Gamryd ska vara kvar på Dentsu Aegis året ut.

2014 uppnådde Inkclub AB en omsättning på 498 (496) miljoner kronor, och gjorde ett resultat efter finansnetto på 27,4 (41,7) miljoner kronor. Antalet anställda var 67.

Inkclubs förra vd, Fredrik Brandt, lämnade företaget i april i år. Han ersattes av Torbjörn Wik som agerar tillförordnad vd.

Efter lunch på fredagen skickar Inkclub en pressrelease där de berättar om sin nye vd.

– Vi är mycket glada att utnämna Patrik Gamryd till vd för Inkclub. Patrik har omfattande erfarenhet inom e-handel och marknadsföring och är en duktig ledare med en gedigen operationell bakgrund och van vid att jobba med snabbrörliga verksamheter med hög förändringstakt, säger Stein Petter Ski, ansvarig för Ica-gruppens portföljbolag och styrelseledamot i Inkclub, i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dentsu AegisICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.