Omnicom lanserar ny byrå

2018-02-13 09:07  

USA-byrån Hearts & Science öppnar upp i Sverige.

Mediebyrån Hearts & Science grundades 2016 i USA, nu lanserar Omnicom Media Group byrån i Sverige. I och med lanseringen blir Hearts & Science Omnicoms tredje byrå.

Att ta sig in på den svenska marknaden är ett steg i ledet att expandera i Europa, där man just nu har kontor i bland annat Storbritannien och Tyskland.

– Vi har ett fantastiskt momentum med Hearts & Science och expansionen i Europa är ett naturligt nästa steg för oss, säger Scott Hagedorn global vd för Hearts & Science, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Sverige är en viktig marknad för oss givet hur digitalt och teknisk framåtlutande de svenska konsumenter är. Detta i kombination med att Omnicom Media Group i Sverige står för en imponerande tillväxt och innovationskraft gör det fullt logiskt för oss att lansera Hearts & Science även här.

I samband med Heart & Sciences intåg på den svenska marknaden utnämns Björn Lindgren till COO för byrån i Sverige. Han kommer senast från en tjänst som strategichef för PHD.

– Med Hearts & Science har vi nu tre ledande byråer i Sverige som hjälper våra kunder med frågor kring strategi, media, innehåll, kommunikation, data och teknik, och vi fortsätter investera, bygga & strukturera oss i snabbare takt än marknaden. Hearts & Science är ytterligare ett steg för OMG att agera distruptivt och framåtlutat, säger Ali Tajbakhsh, koncernchef för Omnicom Media Group, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt