Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

OMD:s varning – ingen vill ha en råsaftscentrifug i julklapp

Publicerad: 13 December 2013, 14:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:53

Årets julklapp är inte råsaftscentrifugen. Det slår mediebyrån OMD fast i sin julundersökning.


Ämnen i artikeln:

ElectroluxPhilipsOMD

Att HUI utsett råsaftscentrifugen till årets julklapp har fått både Electrolux och Philips att jubla.

Men – deras glädje kan bli kortvarig.

Ingen vill nämligen ha en råsaftscentrifugen – åtminstone inte om man får tro OMD, som undersökt vad svenskar vill ha i julklapp.

Enligt mediebyrån är det endast några få procent av svenskarna som vill ha "årets julklapp" under granen.

Högre smäller istället surfplattor och mobiltelefoner. Åtminstone bland de 400 respondenterna inom målgruppen 35-60 år som svarat på undersökningen.

Enligt OMD föredrar män hårda paket framför mjuka medan det är tvärtom för kvinnorna. Trots det säger sig en större andel av kvinnorna önska sig en ny mobiltelefon eller surfplatta.

" Undersökningen visar även att män är lite bättre synkade gällande sina inköpsplaner jämfört med de kvinnliga respondenternas önskemål, alltså kan man säga att män vet vad kvinnor vill ha – åtminstone i julklapp. Slutligen kan man säga att undersökningen visar på att säkra kort gällande julklappar till män är böcker, kläder och någonting ”hårt” medan kvinnor föredrar upplevelser, kläder och resor", skriver OMD.

Johan Svensson är analytiker på OMD:

– Det är förvånande att så få önskar sig en produkt som har fått så mycket medieutrymme i och med utmärkelsen från HUI. Trots att alla redan har en mobil och i stor utsträckning en smartphone, är det också förvånande att den fortfarande står så högt upp på önskelistan. Detta visar hur snabbt vi blivit ett land där allt mer konsumeras genom smartphones, och där konsumenter vill ha den modernaste och senaste tekniken inom den kategorin, säger han i ett pressmeddelande.

Även i Butikschefsindex har surfplattan utsetts till årets julklapp.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ElectroluxPhilipsOMD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.