Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ockelbo Ost ska växa med NPP

Publicerad: 14 April 2010, 07:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Örebrobaserade NPP fick in sex kunder under årets första kvartal.


Varje kvartal gör Dagens Media en sammanställning över reklambyråernas kundrörelser.

NPP tog in sex kunder under 2010:s första tre månader. Bland de nya kunderna märks bland andra anläggningsföretaget ABT, HSB Project Partner och Ockelbo Ost. Den sistnämnda har potential att bli en av byråns största kunder.

– Ockelbo Ost siktar på att växa från en omsättning på 100 miljoner kronor till 1 miljard. Det är vårt uppdrag att ta dem dit så på sikt kan det blir en av de större kunderna, säger Mattias Bodin, vd på NPP.

Under det sista kvartalet förra året fick byrån in hela åtta nya kunder.

– Vi jobbar hårt med nykundsbearbetning och den stora tillväxten sker hos Stockholmskontoret.

Shout har bland annat fått in det allsvenska fotbollslaget Gais som ny kund under kvartalet. Uppdraget går huvudsakligen ut på att ta fram annonser inför varje hemmamatch. Gais ska i Shouts regi profileras gentemot huvudkonkurrenten IFK Göteborg.

– Vi vill visa att Gais är en schysst klubb. Göteborgsklubbarna har lite av en arbetarklassbakgrund, men IFK är numera mainstream. Vi vill ge Gais en uppstickarmentalitet, det ska vara rufft, äkta och genuint, har Peter Roane, copywriter på Shout, tidigare sagt till Dagensmedia.se.

Grey har under kvartalet fått in kunderna Assa och Lidl. I slutet av mars gick den första kampanjen för Lidl upp med tv som huvudmedium. Ett helt nytt kommunikationskoncept, som bygger på att billigt inte behöver betyda sämre kvalitet, såg därmed dagens ljus.

I dagens utgåva av Dagens Media hamnade Greys nya kunder felaktigt i kunder ut-kolumnen och Granath Euro RSCG:s kunder hamnade hos Scholz & Friends. Dagens Media beklagar det inträffade.

Läs den rätta tabellen här uppe till höger.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.