Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nytt avhopp från Prime

Publicerad: 8 November 2013, 08:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Mia Fallenius går till kommunikationsbyrån Pronto. Hon är den senaste i raden av medarbetare som valt att lämna Prime.


Ämnen i artikeln:

ProntoPrime

På Prime hade Mia Fallenius titeln senior project manager och account manager.

Nu går hon alltså till Pronto, där hon blir försäljningsansvarig och seniorkonsult.

– Under det senaste räkenskapsåret ökade vi vår byråintäkt med drygt 20 procent jämfört med föregående år. Med Mia ombord är jag övertygad om att vi kommer att kunna hålla uppe denna snabba tillväxt. Dessutom kommer Mia att stärka upp Pronto strategiskt, framförallt inom samhällskommunikation och opinionsbildning, säger Prontos byråchef Petra Takeva i ett pressmeddelande.

Under den senaste tiden har flera personer valt att lämna Prime. Nyligen valde byråns kreative chef Caroline Jungsand att gå till konkurrenten Golin Harris medan Elin Westin, senior account manager, gått till Cohn & Wolfe.

I juni valde även valexperten Billy McCormac att lämna byrån. Även Matti Kataja, Ola Granfeldt, Niklas Nordström, Claes Nyströmer och André Assarsson har lämnat byrån den senaste tiden. Och listan kan göras längre.

I början av året berättade även delägaren Fredrik ”Feffe” Andersson att han lämnar Prime efter 14 år.

I samband med avhoppen har Prime inlett en rekryteringsoffensiv där flera nya medarbetare anställts.

– Efter att ”Feffe” och ett antal andra har lämnat behöver vi fylla på med ett antal nya fantastiska personer, Vi skjuter in oändligt mycket mer energi i att hitta och odla talanger än alla andra. Men vi kan vässa oss ytterligare. Framför allt hoppas jag på att kunna knyta till oss ett mer internationellt potpurri av personer. Andelen utlandsfödda och engelsktalande personer är för låg, har Prime-grundaren Carl Fredrik Sammeli tidigare sagt till Dagens Media.

Bland annat har den tidigare Moderat-ledaren Bo Lundgren och den tidigare SAS-chefen Mats Jansson knutits till byrån.

– På andra sidan tänker jag på hur vi ska hitta nästa Tom Beckman och nästa Caroline Jungsan­d eller Robert Aras, säger Carl Fredrik Sammeli.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ProntoPrime

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.