Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nya chefer på Expressen

Publicerad: 12 december 2014, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Tillsätter editionschef inom sociala medier, bildchef samt ny redigeringsledare.


Expressen genomför just nu sin planerade omorganisation. Som ett led i det arbetet har tidningen utsett tre nya chefer.

Johanna Odlander värvas från Upsala Nya Tidning där hon var nyhetschef och blir editionschef inom sociala medier.

Karolina Westerdahl blir ny bildchef medan Sara Ojasoo blir ny redigeringsledare.

Johanna Odlanders uppgift blir att leda nyhetsarbete samt driva produkt- och teknikutveckling inom sociala medier tillsammans med utvecklingsredaktör Dan Edström. Hon tillträder sitt nya jobb i mitten på januari.

– Johanna har en bred nyhetserfarenhet från flera kanaler, vilket är centralt i när vi vill utveckla sociala medier till en integrerad del av Expressens nyhetsarbete. Hon är också en van arbetsledare och blir ansvarig för att bemanna och organisera vår kraftigt växande sociala medier-redaktion för nästa steg i utvecklingen, säger Klas Granström, redaktionschef för digitala medier på Expressen i ett pressmeddelande.

Johanna Odlander ser stor potential i hur sociala medier kan användas inom nyhetsförmedlingen, något som hon menar Expressen ligger i framkant med.

– Nu står ingen stel distributionsapparat mellan människor och journalistiken, utan vi kan samtala, hitta angelägna berättelser, dela bra journalistik och vara nära människor så ofta de bara tillåter oss, säger hon i pressmeddelandet.

Den nye bildchefen, Karolina Westerdahl, har en bakgrund både som redigeringsledare på Expressen samt som tf nyhetschef på Expressen.se.

– Det nuvarande medieklimatet är en utmaning men Expressen kommer alltid att vara en tidning där vi prioriterar berättande och nyheter i både text och bild. Våra frilansande fotografer är några av de mest framstående i Sverige och det kommer att synas, även i fortsättningen. säger Karolina Westerdahl i pressmeddelandet.

Sara Ojasoo kommer senast från en redigerartjänst på tidningen.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev