onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ny vd på Prime – Therese Bohlin tar över

Publicerad: 13 augusti 2018, 08:10
Uppdaterad: 13 augusti 2018, 10:46

Therese Bohlin, ny vd på Prime. Foto: Press

UPPDATERAD. Den tidigare vd:n Markus Gustafsson blir istället kundansvarig när Therese Bohlin blir ny vd.

Ämnen i artikeln:

Prime

HF


Therese Bohlin går in som ny vd på byrån Prime, därmed efterträder hon Markus Gustafsson som kommer fortsätta inom företaget som kundansvarig och styrelsemedlem.

I samband med vd-bytet utses även Krister Nilsson till vice vd vid sidan av David Orlic. Therese Bohlin har tidigare arbetat på McCann i rollen som strategichef. På Prime har hon haft uppdraget att skapa en starkare koppling mellan rådgivning och kreation. Sedan 2013 har hon ingått i ledningsgruppen och delägargruppen.

– Det känns helt fantastiskt, att få fortsätta utveckla en av världens bästa byråer tillsammans mina smarta, orädda, kreativa kollegor, säger Therese Bohlin till Dagens Media om hur det känns att ta sig an den nya rollen.

Var det självklart att tacka ja till vd-posten?

– Ja, det känns naturligt eftersom jag varit en del av ledningen de senaste åren och varit starkt drivande i den utveckling och framgång vi har haft. Jag har full insyn i Primes kunder, uppdrag och medarbetare så jag vet vilken enorm kraft det finns att ytterligare växla ut. Annars hade jag aldrig tagit uppdraget.

Vad blir ditt fokus under den närmsta tiden?

– Jag har presenterat ett antal fokus internt men håller dem gärna interna så länge. Men det kommer i stort att handla om hur vi kan fortsätta att förändras snabbare än vår omvärld och våra kunder. Fortsätta utmana den traditionella byråmodellen genom att skapa egna initiativ som driver på utvecklingen, likt Järvaveckan, samt att erbjuda våra kunder helt nya typer av teamkonstellationer.

Vad ser du för utmaningar för byrån?

– Sedan starten har Prime lockat till sig de kunnigaste och mest nytänkande människorna i branschen. Som alltid så kommer det handla om vilka talanger vi lyckas attrahera till byrån – där jag känner att vi står starkt genom att erbjuda en unik plattform för egen utveckling.

Markus Gustafsson om vd-bytet:

– Att Carl Fredrik Sammeli skulle lämna Prime har vi känt till länge. Därför har vi diskuterat sedan årsskiftet hur ledningen ska se ut i framtiden. Therese är en stark och erfaren ledare som varit drivande i att utveckla Prime de senaste åren och lämpar sig bäst att ta oss in i nästa fas. Vi måste alltid förändras snabbare än vår omvärld och våra kunder, vilket idag kräver helt nya typer av kompetenser och behov av internationalisering. Jag kommer fullt ut kunna fokusera på att skapa kundvärde framåt, säger han i ett pressmeddelande.

Krister Nilsson som blir ny vice vd, vid sidan av David Orlic, har en bakgrund inom politiken, bland annat från ledningen av Miljödepartementet. Han har under tio års tid byggt upp Primes hållbarhetserbjudande som nu lanseras globalt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev