Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ny logga för 90-konton

Publicerad: 14 Februari 2011, 05:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Stiftelsen för Insamlingskontroll, SFI, blir Svensk Insamlingskontroll. Samtidigt byter man logotyp och stärker varumärkesprofilen – signerad pr-byrån Springtime.


Ämnen i artikeln:

Springtime

Springtime har arbetat med Svensk Insamlingskontroll under en längre period. Samarbetet har resulterat i en ny logotyp som stiftelsen presenterar under ett årsmöte i Stockholm.

– Vi har jobbat länge för att stärka varumärket och den grafiska profilen, säger Katarina Wendt Englund, seniorkonsult på Springtime.

Svensk Insamlingskontroll är den organisation som granskar och delar ut kontrollgirokonton, så kallade 90-konton, för insamling åt välgörande ändamål. Det är konton som fungerar som kvitton för att organisationen är ansvarsfull och uppfyller alla de stränga krav som ställs – något som är viktigt när fler aktörer kommer in på marknaden.

– Många tänker i första hand på ”svenska för invandrare” när de hör SFI. Förkortningen är inte tillräckligt tydlig och ska därför frångås mer, säger Katarina Wendt Englund.

Hon fortsätter:

– 90-konton måste kopplas ihop med SFI på ett tydligare sätt. Fler ska förstå deras syfte.

I Sverige finns det idag 372 organisationer som har 90-konto. Förra året drog Svensk Insamlingskontroll in två konton, för Stödföreningen för gatubarn i Manila och Erik Edins insamlingsstiftelse.

Bland de organisationerna som samlar in mest pengar finns Cancerfonden, Rädda Barnen och Röda Korset. Bakom Svensk Insamlingskontroll står några av den svenska arbetsmarknadens centralorganisationer; LO, SACO, FAR, TCO och Svenskt Näringsliv.

Den nya logotypen som tydligare ska lyfta fram 90-kontot har tagits fram i samarbete med Jacobson Vellinga Design.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Springtime

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.