Nowa ökar intäkten

2016-03-10 13:00 Anton Äng  
Anders Wallqvist, vd Nowa.

Färska siffror från kommunikationsbyrån Nowa.

Byråns senaste bokslut visar på en minskad omsättning och resultat jämfört med föregående år.

Omsättningen för 2015 blev 105 (110) miljoner kronor. Resultatet landade på 2,3 (4) miljoner kronor. Byråintäkterna uppgick till 19 (17) miljoner kronor.

Det minskade resultatet beror enligt Nowas vd Anders Wallqvist i huvudsak på ökat engagemang och ägande i dotterbolagen Stillback (event) och Companeros (design och koncept).

– Vi tappade en stor kund i Manpower förra året och har fått in nya kunder för ungefär samma pengar. Vi har inte haft samma tillväxt. Vi har ökat vårt engagemang och ägande i våra dotterbolag Stillback och Companeros vilket förklarar det minskade resultatet. Vi äger nu 49 procent i vartera bolag, säger han till Dagens Media.

Under 2015 nyanställde byrån fyra personer och en till person anslöt i februari i år.

Anders Wallqvist berättar att prognoserna för 2016 ser bättre ut.

– Vi kommer ha en ganska kraftig tillväxt med en prognos på sex miljoner i vinst och 25 miljoner i byråintäkt. Vi har haft bra inledning på året, säger han.

Nowa är en kommunikationsbyrå som finns i Sverige, Norge och Katmandu, med kunder som Caparol och Astra Zeneca.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt