Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nordkom säljer Ottoboni till Nordic Morning

Publicerad: 6 mars 2015, 06:40
Uppdaterad: 8 mars 2016, 11:09

UPPDATERAD. Den finska kommunikationskoncernen Nordic Morning förvärvar digitalbyrån Ottoboni. Köpeskillingen är uppgår till maximalt 93 miljoner kronor, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

OttoboniNordkom

Enligt vad Dagens Media erfar har Nordkom letat efter en köpare till Ottoboni under en tid. Affären bekräftas av Mattias Falkendal, vice vd på Nordic Morning.

– Vi har saknat att i vissa delar kunna ta ett helhetsgrepp kring att kunna utveckla stora kunders digitala närvaro och driva deras digitala förändringsprocesser, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Ottoboni är ett fantastiskt bolag med en stark kundportfölj, fantastiska medarbetare och bra referenser. Med dem kan vi ta helhetsgreppet som många kunder efterfrågar.

Nordic Morning är en finsk kommunikationskoncern som omsätter runt en miljard kronor. I Sverige har koncernen bland annat byråerna JG Communication, Citat och Klikki.

– Det som är spännande i det här är att vi får riktiga muskler att driva våra kunders digitala förändringsresa inom marknad, kommunikation och e-handel. De musklerna har vi inte haft innan så det här känns verkligen nytt och fräscht.

I Nordkom ingår i sin tur förutom Ottoboni även produktionsbyrån Done. Enligt en kommuniké har Nordkom inte lyckats skapa en tillfredsställande synergi mellan de två affärsområdena.

I den framgår också att köpeskillingen uppgår till maximalt 93 miljoner kronor varav 68,2 miljoner kronor i kontant betalning samt 24,8 miljoner kronor som möjlig tilläggsköpeskilling kopplat till Ottobonis resultat för 2015.

2014 omsatte Done 64 miljoner kronor.

Nordkoms vd Henrik Andreasson vill inte svara på frågor om försäljningen av Ottoboni. I ett mejl till Dagens Media skriver han:

"Då vi är noterade kan vi inte ge ytterligare information än den som redan finns tillgänglig".

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

OttoboniNordkom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.