Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Noa köper North Kingdom

Publicerad: 2 Februari 2018, 10:27
Uppdaterad: 5 April 2018, 07:12

Robert Lindström, Roger Stighäll, Thomas Høgebøl (VD NoA), David Eriksson, Jakob Nylund.

Med köpet av ledande designbyrån North Kingdom vill byrånätverket The North Alliance (NOA) stärka sin USA-satsning.


Ämnen i artikeln:

NOANorth Kingdom

Svensk-amerikanska North Kingdom med kontor i Los Angeles, Skellefteå och Stockholm är en framstående designbyrå med kunder som Google, Disney, Lego, Adidas, Supercell och Minecraft.

Med köpet av bolaget vill byrånätverket The North Alliance (NOA) stärka sin USA-satsning.

– Grundtanken med Noa var att samla de bästa kreativa byråerna i Norden och genom den samlade kompetensen exportera skandinavisk kreativitet och design till resten av världen. I och med förvärvet av North Kingdom tillkommer ytterligare en byrå med stark internationell karaktär, något som tydligt framgår av kundlistan. Vi kompletterar varandra väl när det kommer till kompetens och geografi, säger Noas vd Thomas Høgebøl i ett pressmeddelande.

North Kingdom skiljer sig från resten av världens ledande byråer med sitt ursprung i lilla Skellefteå. Tillsammans med sina kunder har man vuxit sig starka på den amerikanska marknaden. Enligt pressmeddelandet står amerikanska kunder för drygt 60 procent av bolagets totala omsättning på 76,5 miljoner kronor.

– Vi har följt Noa sedan starten och blev imponerade av hur tidigt de fick de olika byråerna att samarbeta. Det är en otroligt viktig tillväxtkomponent som verkligen hjälper kunderna att blomstra och nå sin fulla potential. I tillägg till det har de dessutom skapat några av världens starkaste kreativa arbeten de senaste åren. Nu kommer vi kunna utmana och utvecklas tillsammans. Vi har en stark ställning i staterna, och med Noa i ryggen har vi en kraftfullare plattform för att fortsätta expandera, säger North Kingdoms vd Roger Stighäll i pressmeddelandet.

Med North Kingdom inräknat, har Noa runt 800 anställda. Parterna vill inte avslöja köpeskillingen.

Efter grundandet 2014 har Noa startat och köpt upp en rad företag i Norden och USA och består idag av följande företag: reklambyrån Anorak (Norge), Åkestam Holst (Sverige), Round & Round (Sverige), &Co (Danmark), tech- & designbyrån Making Waves (Sverige, Norge, Polen och USA), Bold och Great Works (Sverige, Norge och Danmark).

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NOANorth Kingdom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.