måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

NK bryter med Garbergs – väljer nytt kreativt team

Publicerad: 4 februari 2016, 12:19
Uppdaterad: 4 februari 2016, 12:24

Efter sex år med Garbergs som huvudbyrå handplockar NK ett nytt kreativt team – från olika byråer.

Ämnen i artikeln:

GarbergsNK

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


NK vill stärka sitt varumärke som en ”kommersiell och kulturell teater”. Därför väljer NK att handplocka ett kreativt team med personer från olika byråer – ett team där NK:s kommunikations- och profilansvariga, marknadschef och två projektledare också ingår.

I teamet ingår Cecilia Winbladh, vd på Joann Tan studio, som sedan flera år tillbaka står för NK:s julskyltning, och Lotta Brattin, delägare för pr- och eventbyrån Ibeyo Studio.

Dessutom ingår M&C Saatchis cd Martin Cedergren och Mårten Knutsson, partner på Satumaa Family Business. Li Bjurholm von Euler, som jobbar som ad på den italienska byrån Ruini e Mariotti, tar också plats i teamet liksom copywritern Mattias Jersild.

Det innebär att Garbergs, som har varit NK:s huvudbyrå sedan 2010, inte längre kommer att delta i det kreativa arbetet. NK har dock ett ramavtal med Garbergs fram till 2018.

– Vi har haft mycket diskussioner med dem om hur vi kan förändra och få ihop det, men vi har haft andra behov än vad marknaden har kunnat tillgodose. Vi är supernöjda med Garbergs, och de har bidragit till vårt fantastiska resultat, men deras organisationsmodell och affärsmodell tillåter dem inte att vara med, säger Daniel Stipich, marknadschef på NK, till Dagens Media.

Joakim Landin, vd för Garbergs, skriver i ett sms till Dagens Media:

"Jag önskar NK all lycka med det sätt dom valt att jobba, alltså med ett handplockat team. Garbergs är i sig en teamprodukt och inte en konsultfirma. Så för oss är det inte aktuellt att jobba på det viset."

Läs mer om NK:s plan för framtiden i Dagens Medias nya nummer. Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev