Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nine Yards startar i Malmö

Publicerad: 22 juli 2013, 05:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

UPPDATERAD. Tidigare i år tvingades event- och kommunikationsbyrån Nine Yards sparka personal. Nu etablerar sig byrån i Skåne och startar ett kontor i Malmö.


Ämnen i artikeln:

Nine Yards

Under 2012 redovisade Nine Yards en omsättning på 140 miljoner kronor, vilket var en rejäl ökning jämfört med 2011. Samtidigt ökade byråintäkten med hela 22 procent till 38 miljoner kronor. Men i februari i år tvingades byrån, som i dagsläget finns i Stockholm och Göteborg, göra sig av med personal. Totalt försvann sex tjänster.

– Det var ett underligt år på många sätt. Ovanligt många av våra kunder organiserade om och bytte ledning och det blev ofta en stor tröghet kring beslut. Men tack vare ett intensivt arbete från hela byrån, har vi ändå kunnat hålla en bra tillväxttakt, det är jag enormt stolt över, säger Janne Björge, vd på Nine Yards till Dagens Media och fortsätter:

– Det var givetvis oerhört smärtsamt för alla, men nu är vi igenom det och känslan är att det vänt.

Nu startar Nine Yards ett kontor i Malmö - och nyrekryterar.

– Nine Yards har redan flera uppdrag i Malmö och Skåne; Trygg Hansa, Qlick View och nu senast MFFs projekt; Malmö Girot ligger redan i planen, och för att hålla en lika hög nivå i Malmö så har vi nu beslutat oss för att bemanna upp, säger Janne Björge, vd på Nine Yards, till Dagens Media.

I samband med uppstarten i Malmö inleder byrån ett treårigt samarbete med Malmö FF och projektet Malmö Girot. Dessutom rekryteras Mats Nilsson som Managing Director för Nine Yards Malmö. Han kommer närmast från QlikTech, där han varit global eventchef.

– Mats håller på att avsluta sitt uppdrag på Qlik View i Lund, och går in som delägare från dag ett. Vi har kommit för att stanna, det kan jag lova, säger Janne Björge, som går in som vd även i dotterbolaget Nine Yards Malmö.

Byrån ska anställa tre till fem kommunikatörer eller projektledare inom tolv månader. De första månaderna sitter de i MFFs lokaler. I Stockholm rekryterar byrån just nu tre personer.

– Vi brukar slå över 100 miljoner kronor i samlat orderläge runt midsommar, men det slog vi över redan i mitten av maj. I dagsläget ser det ut som vi fortsätter öka, med 110 miljoner klara så pekar prognosen mot 145-155 miljoner, säger Jan Björge.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nine Yards

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.