Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nine Yards säljer sig på Blocket

Publicerad: 4 Juni 2012, 08:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:20

Event- och kommunikationsbyrån Nine Yards säljer en timme av hela byråns tid på Blocket. Timmen säljs till högstbjudande.


Ämnen i artikeln:

Nine Yards

I en annons på Blocket säljer byrån Nine Yards en timme av hela byråns tid. Timmen i fråga infaller under byråns sommarkonferens.

– Vi vill sälja timmen eftersom vi samlar alla våra experter på en plats och känner att vi kan göra något kul med det. När vi gick igenom programmet för konferensen kändes det som om vi kunde hotta upp det och ta med oss ett kundperspektiv. Det är en kul utmaning för oss som byrå, säger Lars Andersson, cd på Nine Yards, till dagensmedia.se.

Lars Andersson säger att timmen är värd ungefär 40 000 kronor men att den säljs till högstbjudande. Pengarna kommer sedan att gå till ett barnhem i Sydafrika.

– Det högsta bud vi har fått in än så länge ligger på 7777 kronor. Men vi har haft flera intresserade, allt från kapitalförvaltare till stora medieföretag, säger han.

För att vara med och buda om timmen krävs det även att företagen lämnar in ett A4 om vilket uppdrag de vill att byrån ska ta sig an.

– Ju konstigare och ju galnare uppdraget är desto roligare är det för oss, men det kan ju bero på vilken typ av kund som kommer med förfrågan. Det skulle vara kul med en ny kund, som inte har jobbat med brand experience tidigare, säger Lars Andersson.

Vad har ni fått för reaktioner på annonsen?

– Många av kommentarerna har varit att det är kul och roligt, men folk tycker att det verkar kaxigt också, och det tycker jag är konstigt. Det är väl det oväntade i det som folk reagerar på, men egentligen tycker jag att fler borde göra så här.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nine Yards

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.